'The Founder' regisseur teleurgesteld over Oscarnominaties

'The Founder' regisseur teleurgesteld over Oscarnominaties

Hij vindt dat op z'n minst Michael Keaton's prestatie erkend had moeten worden.

La La Land mag dan wel de grootste kanshebber zijn tijdens de uitreiking van de Oscars op 26 februari 2017, aangezien de film maar liefst is genomineerd voor veertien Oscars, de film Lion van de filmstudio 'The Weinstein Company' staat ook hoog op het lijstje voor het gouden beeldje. Het drama is namelijk genomineerd voor zes Oscars. Maar een andere film van dezelfde filmstudio werd compleet genegeerd, namelijk The Founder van John Lee Hancock, die dit erg onterecht vindt.

Volgens Hancock verdient de film meer erkenning en al helemaal de hoofdrolspeler, Michael Keaton (die volgens velen ook al een Oscar had moeten krijgen voor zijn rol in Birdman) : ''Ik vind het heel erg jammer. Keaton verdiende de erkenning. Maar helaas weet bijna niemand van de film af. Als je wilt dat een film kans maakt tijdens het award-seizoen moet je al maanden van tevoren een campagne goed en zorgvuldig in werking zetten, maar dat is met The Founder gewoonweg niet het geval geweest''.

Hancock liet weten dat als dat wel was gebeurd dat de film dan heel wat meer kans had gemaakt op belangrijke filmprijzen: ''Meerdere mensen en juryleden lieten mij al weten dat dit hun favoriete film van het jaar was, maar dat ze er pas te laat van hoorden en dus niet meer op Michael konden stemmen. Ik weet niet goed wat daarop te zeggen anders dan dat het jammer is dat zo weinig mensen van de film afwisten. Ik kan niet antwoorden op de vraag waarom er niet meer promotie werd gemaakt, maar ik weet wel dat er gewoon zo goed als geen was. Ik dacht niet echt na over het winnen van prijzen tijdens het maken van de film, ik denk dat dat ook het geval was voor de rest van de cast, maar ik heb wel mijn les geleerd en dat is meer van je laten horen''.

Harvey Weinstein is het hier niet mee eens: ''Niemand probeert The Founder op de achtergrond te schuiven. Michael is gewoonweg fantastisch maar we konden de film niet uitbrengen in augustus vanwege Michael's drukke agenda. We besloten daarom het verschijnen in de bioscopen zelfs uit te stellen tot december, zodat de film en Michael ook een kans zouden maken tijdens dit award-seizoen''.

NieuwsFilm

meest populair