Kevin Smith verdedigt Ben Affleck's besluit om 'The Batman' niet te regisseren

Kevin Smith verdedigt Ben Affleck's besluit om 'The Batman' niet te regisseren

De DC Comics-Film zou hoe dan ook kritiek ontvangen.

Een weekje geleden kregen liefhebbers van Warner Bros' DC-Universum te horen dat de nieuwste film rond Batman niet gemaakt zal worden door hoofdrolspeler Ben Affleck, die zijn talenten als regisseur bewezen heeft met o.a. The Town en Argo. Affleck (44 jaar) gaf aan zich volledig op de rol te willen storten, en bang was dat het anders invloed zou hebben op de kwaliteit van de film. Sindsdien is de studio druk op zoek naar een geschikte opvolger. Fans trachten zelfs Zack Snyder opnieuw in de regiestoel te plaatsen. Een oude maat van Affleck, Kevin Smith, heeft ondertussen zijn mening gegeven waarom het besluit geen slechte is.

De 46-jarige filmmaker ging erop in tijdens een aflevering van zijn Fatman-serie. "Misschien is hij wel zo'n vent die zoiets heeft van: 'Waarom zou ik de moeite nemen? Waarom moet ik die verantwoordelijkheid op me nemen? Wat ik ook met de film zal doen, mensen zullen klagen. Als het niet zoals 'The Dark Knight' wordt, dan ben ik de lul. Maar als ik er enkel in acteer, als Batman, dan is dat wat het is. De filmmaker vertelt me dan maar wat ik moet doen. En als je een probleem hebt met de film? Praat dan met die klojo's.' Dat is makkelijker, een makkelijker leven. Je hoeft dan niet je vuisten te ballen en de reacties te bestrijden."

Later legde Smith met zijn Fatman-collega ook enkele andere regisseurs voor om het stokje over te nemen. Tim Miller en George Miller zaten daarbij. "Wat als ze het samen zouden doen? Een stel Millers die 'The Batman' maken." Kort na het negatieve nieuws rond Affleck die afstand deed als regisseur, vroeg iemand via Twitter aan Smith of hij het niet kon doen. Hij gaf drie redenen aan waarom niet. "Ik voel me vereerd, maar 1: Heb Ben al jaren niet gesproken. 2: Heb 'Yoga Hosers' gemaakt. 3: Gezond verstand."



NieuwsFilm

meest populair