Kevin Feige over schurkenprobleem Marvel

Kevin Feige over schurkenprobleem Marvel

Hij ziet het probleem niet.

Slechteriken zijn niet bepaald de sterkste kant van het Marvel-filmuniversum. Loki (Tom Hiddleston) is eigenlijk een van de weinige echt geslaagde schurken die Marvel heeft gehad en dat weet de studio zelf ook. Dat blijkt uit een interview met Kevin Feige, die vertelde dat de kritieken zeker een kern van waarheid hebben en het tegelijk geen probleem vindt.

"Het begint altijd met de vraag, wat het verhaal het meeste dient en wat het beste bij de held past," aldus Feige in het interview. "Een van de grootste kritieken die tegen ons geuit worden, is dat we meer op de helden focussen dan de schurken en ik denk dat daar zeker een kern van waarheid in zitten."

Een voorbeeld daarvan ligt volgens Feige in schurk Ronan, die in Guardians of the Galaxy vrij oppervlakkig bleek. "Ronan is geweldig, Lee Pace heeft goed werk verricht, de rol absoluut gediend, maar was daar om het tegen onze helden op te nemen en ze te dwingen om samen te werken. Loki, een geweldig personage, dient op veel manieren Thor. En Zemo diende voor dat conflict tussen Cap en Iron Man [in Civil War]."

Toch zal met Avengers: Infinity War hier iets in veranderen. "In een film met veel personages, zou je zover kunnen gaan om te zeggen dat schurk Thanos de hoofdpersoon is. Dat wijkt af van wat we eerder gedaan hebben, maar is wel passend voor een film die Infinity War heet."



NieuwsFilm

meest populair