Assistent-regisseur: 'Justice League' altijd bedoeld als lichtere film

Assistent-regisseur: 'Justice League' altijd bedoeld als lichtere film

Die duistere toon van BvS wordt achtergelaten.

Met Justice League is het de vraag of Zack Snyder ditmaal een toon weet te vinden, waar iedereen zich in kan vinden. Voorgaande films in de DC-franchise van Warner Bros. werden veelal als te duister ontvangen. In een interview met Heroic Hollywood vertelde assistent-regisseur Damon Caro over de film. Volgens hem is het altijd het plan geweest om er een hoopvolle film van te maken.

"Het meest interessante is dat, bij Man of Steel, Zack een verhaal in gedachten had waar ze heen zouden gaan. En aan het begin van Batman v Superman was dat idee nog rijker en dieper. Het idee is dat BvS het midden is en de duistere film. Daarom gebeuren die zaken op het eind: de hele film was als een duister project gepland. Als je het hele verhaal één toon aanhoudt, zijn er geen pieken en dalen, is er geen leven. De beste verhalen, de Griekse tragedies, zelfs in het leven, moeten we soms door dalen heen om weer een piek te kunnen beleven. Justice League was altijd bedoeld als de wedergeboorte van hoop en een piek. Mensen zeggen dat het een reactie is op de kritiek, en ik zou zeker willen zeggen dat de kritieken gehoord zijn, maar het is niet zo alsof we compleet opnieuw begonnen zijn. Het is een beetje als Star Wars. Empire Strikes Back? Duistere film! Maar Return of Jedi is een piek en de terugkeer van hoop."

Dat de film een stuk minder duister moet worden, is ook waar al duidelijk naar gehint werd in de eerste trailer die tijdens de San Diego Comic-Con afgelopen zomer werd vrijgegeven. Het is dus interessant om weer bevestigd te zien worden dat de Justice League-film niet zo duister moet worden. Hieronder kan je overigens nog een nieuwe blik op het vernieuwde Batman-pak van Ben Affleck bekijken.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair