Arthouse

Masterclass Costume Design en heel veel korte films op Imagine 2017

Oscaarwinnares Lindy Hemming geeft masterclass kostuumontwerp en o.a. Nicholas Winding Refns nieuwste film wordt vertoond.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 13:53 in Arthouse
Imagine verwelkomt dit jaar Lindy Hemming als eregast, binnen het themaprogramma Fantastic Fashion (over de rol van kostuums en stilering bij het creëren van de fantastische illusie).

De uit Wales afkomstige kostuumontwerpster Lindy Hemming (1948) studeerde af aan de Royal Academy of Dramatic Art. Zij begon haar carrière als kostuumontwerpster bij Britse regisseurs als Mike Leigh en Stephen Frears. In 2000 ontving zij een Oscar voor Topsy-Turvy.  Daarnaast maakte ze de kostuums voor onder andere de James Bondfilms GoldeneyeTomorrow Never DiesDie Another Day en Casino Royale. Bovendien werkte ze aan The Dark Knight-trilogie en de allernieuwste Wonder Woman. Tijdens Imagine geeft zij een masterclass kostuumontwerp, toegankelijk voor iedereen.

In haar masterclass zal zij aan de hand van werktekeningen en veel ander materiaal vertellen over haar werk en de manier waarop haar ontwerpen het fantastische karakter van de films mede hebben gevormd. Daarna zal zij ook in een besloten setting van studenten een masterclass verzorgen. In de openbare ruimte van EYE wordt een selectie van haar ontwerpschetsen en ander werkmateriaal gedurende het hele festival tentoongesteld.

Fashion Shorts

Een bijzondere plaats binnen Fantastic Fashion is er voor de Fashion Shorts. Korte modefilms zijn een genre op zich, die op een andere manier worden gefinancierd en gemaakt dan gebruikelijk is voor korte films. Private fondsen en sponsors zorgen voor grote budgetten, waarin regisseurs van naam in grote vrijheid werken.

In samenwerking met het Fashion Film Festival van Berlijn presenteert Imagine een internationale selectie modefilms. Hier zijn o.a. te zien: A Rose Reborn (voor modehuis Ermenegildo Zegna) van Park Chan-wook en Odyssey (voor cognac-merk Hennessy) van Nicolas Winding Refn. Christopher Walken is te zien in een reeks korte films, gemaakt voor kledingmerk Jack&Jones.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ik denk dat zo'n masterclass van haar wel ideaal is voor (de mindere ervaren) cosplayers.

nieuwslaatste nieuws

meest populair