Nieuwe 'Halloween'-film vindt door John Carpenter goedgekeurde regisseur

Nieuwe 'Halloween'-film vindt door John Carpenter goedgekeurde regisseur

David Gordon Green gaat nieuw leven in de franchise blazen, samen met Danny McBride.

Voor de grote liefhebbers van Friday the 13th was het deze week akelig om te horen dat Paramount Pictures de moed heeft opgegeven om verder te gaan met de slasher-serie. Gelukkig is er nog een andere reeks die het niet heeft opgegeven: Halloween. Het blijkt zelfs dat er veel vooruitgang geboekt is, dat heeft Michael Myers-bedenker John Carpenter zelf onthuld via zijn Facebook-pagina.

Het nieuwste deel (de elfde om precies te zijn) heeft volgens de 69-jarige filmmaker zojuist een nieuwe regisseur gekregen. Het gaat om David Gordon Green, o.a. verantwoordelijk voor films als Pineapple Express, The Sitter en Joe. Samen met Eastbound & Down-acteur Danny McBride gaat Green het scenario van de aankomende Halloween schrijven. Carpenter meldt met beiden te hebben gesproken en kennelijk schaart de meester van horror zich helemaal achter hun visie. "Zij begrijpen het," vertelt hij.

Daarnaast onthulde Carpenter ook wanneer de horror uit moet komen in de bioscoop: 19 oktober 2018. Een lange wachttijd, maar liefhebbers van Halloween weten in ieder geval waar ze nu aan toe zijn. Als kers op de taart zei Carpenter dat hij eraan zit te denken om eigenhandig de muziek te schrijven. Dat zou hij wel cool vinden.

Het eerste hoofdstuk stamt inmiddels uit 1978. De film, met hoofdrollen voor Jamie Lee Curtis en Donald Pleasence, was geregisseerd door Carpenter en geschreven door hem en Debra Hill. Er volgden maar liefst zeven vervolgen. De serie kwam in 2002 ten einde met Halloween: Resurrection. Dimension Films, die destijds de rechten bezat, besloot een kans met Rob Zombie te wagen, die twee nieuwe remakes maakte. Qua opbrengst deed het tweeluik 't niet slecht, op kritisch gebied was het enigszins een drama.



NieuwsFilm

meest populair