Lot Jar Jar Binks eindelijk onthuld!

Lot Jar Jar Binks eindelijk onthuld!

Wat is er na Revenge of the Sith gebeurd met het personage?

Met The Phantom Menace introduceerde George Lucas ons aan Jar Jar Binks (Ahmed Best). Het sullige personage werd niet bepaald goed ontvangen, tot verdriet van Best, die gehoopt had er een baanbrekend personage à la Caesar (Andy Serkis) in de Planet of the Apes-films van te maken.

Het gevolg van alle kritiek op Jar Jar was dat het personage heel wat minder in de films te zien was. In Revenge of the Sith had hij slechts een cameo en wat zijn lot daarna was, was niet bekend. Tot nu, want Chuck Wendig, die de Aftermath-trilogie schrijft over de nasleep van Return of the Jedi, heeft het lot van Jar Jar onthuld.

Het blijkt dat Binks na de val van de Republiek terug trok naar Naboo, waar hij vandaan kwam. Daar werd hij straatartiest, die de kinderen van Naboo vermaakte. In het boek Empire's End, houdt hij zijn identiteit naar het schijnt geheim, tot een jongetje met de naam Mapo hem ernaar vraagt. Hij stelt dat de mensen van Naboo hem de schuld geven van de val van de Republiek. Terecht ook natuurlijk...



NieuwsFilm

meest populair