Regisseur Chris McKay over 'Nightwing'-film

Regisseur Chris McKay over 'Nightwing'-film

McKay maakte eerder The LEGO Batman Movie, die nu in de bioscopend draait.

Afgelopen week kwam het verrassende nieuws dat The LEGO Batman Movie-regisseur Chris McKay een live-action Nightwing-film zal maken, waarvan het script geschreven zal worden door Bill Dubuque. McKay sprak een aantal dagen geleden tijdens een Batman-podcast over het project:

"Bruce Wayne heeft rijke ouders, waardoor ik denk dat hij meer teneergeslagen en boos is. Dick Grayson heeft echter een totaal andere achtergrond. Hij komt uit een familie van circuslieden, mensen die niet rijk waren en zelf hun weg hebben moeten vinden. Ze zijn ook entertainers en gymnasten die van dag tot dag leven. Dick is hier zwaar door beïnvloed... ik vind hem een fascinerende kerel, omdat al deze dingen met hem zijn gebeurd. Hij werd uiteindelijk door Bruce Wayne geadopteerd, maar het begon allemaal erg negatief voor hem. Daarom vind ik Dick Grayson interessant en wil ik een film over Nightwing maken."

In de strips van DC dient Dick Grayson vele jaren als Batmans protege Robin en neemt hij uiteindelijk de identiteit van superheld Nightwing aan. Het personage was een tijd lang werkzaam in de straten van Gotham City, maar komt nu voornamelijk in actie in het naastgelegen Bludhaven.

De Nightwing-film is een van een groot aantal DCEU-films die momenteel worden gemaakt. Later dit jaar krijgen we Wonder Woman en Justice League te zien en daarna krijgen we Aquaman, Suicide Squad 2, Gotham City Sirens, Cyborg, Green Lantern Corps., The Flash en Shazam voorgeschoteld.



NieuwsFilm

meest populair