Donald Trump over de Oscars

Donald Trump over de Oscars

En ook ''verdedigt'' Trump zich tegen Kimmel's uitspraken.

Het was wel te verwachten dat er nogal wat grappen over Donald Trump zouden worden gemaakt tijdens de Oscaruitreiking en dan natuurlijk voornamelijk door presentator Jimmy Kimmel; hij stuurde meerdere twitter-berichtjes naar de nieuwe President, vroeg of Trump nog op was en deed hem de groetjes van Meryl Streep. Een reactie hierop van de kant van de President kon uiteraard niet uitblijven; daarvoor gebruikte hij een tweetal interviews.

Het eerste was met zender Fox en in dat interview beschuldigt Trump de producenten van het misbruiken van de nog steeds bestaande gevoelig liggende rassenproblematiek: ''Het lijkt er gewoon op dat telkens wanneer mijn politieke tegenstanders verliezen ze met de 'rassenkaart' op de proppen komen en suggereren dat mijn regering een probleem heeft met rassengelijkheid. Ik heb dit al jarenlang zien gebeuren; het was het geval bij Ronald Reagan, maar ook bij veel anderen. Keer op keer beginnen ze hier opnieuw over, terwijl ik het tijdens de meest recente verkiezingen veel beter heb gedaan dan veel andere Republikeinen vóór mij. Ik doe het een stuk beter bij de Latijns-Amerikaanse maar ook bij de Afro-Amerikaanse bevolking''.

Waar hij dit op baseerde is niet helemaal duidelijk; onderzoeksbureau Reuters kwam in november nog met cijfers naar buiten waaruit bleek dat in de afgelopen 40 jaren geen enkele President zo weinig back-up had gekregen vanuit de Afro-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse gemeenschap.

Maar de President zal dit waarschijnlijk hebben gezegd vanwege Kimmel's openingsspeech, waarin deze zei: ''Ik maak me waarschijnlijk niet heel erg populair door dit te zeggen, maar ik wil toch Donald Trump bedanken. Want weten jullie nog dat vorig jaar de Oscars racistisch leken? Dat is nu over. Dankzij hem!''

In zijn andere interview zei Trump dat de organisatie achter de Oscars het veel beter had kunnen doen als ze zich niet zo had bezig gehouden met de politiek en ze op die manier alles beter op orde zou hebben kunnen houden. Hiermee verwees hij naar de gigantische Oscar-blunder, waarbij La La Land onterecht als winnaar werd uitgeroepen voor Best Picture, terwijl in werkelijkheid Moonlight had gewonnen: ''Ik vond het allemaal maar sneu. Het deed afbreuk aan de glamour en het prestige van de Oscars. Het voelde gewoon niet als een spectaculaire avond. Ik ben eerder al bij de Oscars geweest maar deze keer ontbrak er iets en dat is zonde''.



NieuwsFilm

meest populair