Alles over 'Kong: Skull Island'

Geslaagd vervolg in het MonsterVerse.

Deze week brengen Warner Bros. en Legendary Pictures ons de tweede film in het Monsterversum, waar Godzilla in 2014 als startschot van diende. Kong: Skull Island zet het verhaal op 9 maart voort. Vandaag vertellen we je alles wat je over die film moet weten, voordat je naar de bioscoop gaat. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

Kong: Skull IslandBekijk de afbeelding

Regie: Jordan Vogt-Roberts | Cast: Tom Hiddleston (James Conrad), Samuel L. Jackson (Preston Packard), Brie Larson (Mason Weaver), John C. Reilly (Hank Marlow), John Goodman (Bill Randa) e.a. | Scenario: Dan Gilroy, Max Borenstein e.a. | Speelduur: 118 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Fantasy | Kijkwijzer: 12

Het is 1973. Ergens op de wereld ligt een wonderlijk eiland, onaangeraakt door de mens - een land, omhuld in mysteries en waar mythes heersen. Als de geheime organisatie Monarch deze bestemming identificeert als de oorsprong van een mysterieuze supersoort, lanceert ze een expeditie om de geheimen te ontrafelen. Wat op Skull Island aangetroffen wordt, gaat voorbij aan alle menselijke ervaringen. Het is een exotisch paradijs vol wonderen en terreur. Terwijl de ene groep probeert te ontsnappen, verklaart de ander de oorlog tegen Kong. Deze machtige aap bevindt zich in een strijd om heerschappij van het eiland, een strijd waarbij enkel de sterksten overleven en waarbij Kong het opneemt tegen de roofdieren die zijn soort uitroeiden...

Connectie met Godzilla

Het productieteam van Kong: Skull Island bouwde met hun film aan de fundering van een groot, gedeeld monsteruniversum. Dat moest zorgvuldig opgebouwd worden, om te verklaren waarom er MUTOs (Massive Unidentified Terrestrial Organisms) in onze wereld zouden zijn. Dat moest natuurlijk goed gebeuren, met name om de twee franchises rond Kong en Godzilla te verenigen. Daar blijkt regisseur Jordan Vogt-Roberts het idee voor gehad te hebben.

Producent Alex Garcia aan het woord: "Het idee van ons Godzilla-verhaal was dat de kernproeven in 1954 geen proeven waren, maar dat de regering iets probeerde te doden. Jordan kwam vervolgens met het idee om deze film zich af te laten spelen in de jaren zeventig en dat zette ons aan het denken. Niet alleen passen de jaren zeventig bij het MonsterVerse, het is ook een rijke periode om thematisch te bekijken en stond ons toe om echte oorlog en gigantische monsters in dezelfde film te verenigen."

Eerste reacties

Warner Bros. en Legendary Pictures zullen blij zijn met de ontvangst van deze monsterfilm. Op RottenTomatoes scoort Kong: Skull Island gemiddeld een 6,3 en is 83 procent van alle critici positief. De consensus: "Kong: Skull Island biedt genot voor het oog, solide spel en een vlot verhaal en verdient daarmee zijn plek in de mythologie van het filmmonster, zonder beter te zijn dan het klassieke origineel."

Box office prestaties

Kong: Skull Island kostte 190 miljoen dollar om te maken. Er moet dus flink wat verdiend worden, wil de film winstgevend zijn. Er wordt uitgegaan van een openingsweekend van zo'n 40 miljoen dollar in de Verenigde Staten en een totale verdienste daar van ongeveer 100 miljoen dollar. Dat zou een stuk minder zijn dan Godzilla, dat in de VS alleen al het dubbele verdiende. Wat de internationale ontvangst betreft, gaan we uit van zo'n 300 tot 400 miljoen dollar.

Trivia

Het is 84 jaar geleden dat de eerste King Kong-film uitkwam. Daarnaast zijn er twaalf jaar verschenen sinds Peter Jackson zijn film uitbracht. | Men overwoog Russell Crowe een rol aan te bieden. | Oorspronkelijk zouden Michael Keaton en J.K. Simmons rollen spelen, maar zij moesten uit de productie stappen. John C. Reilly nam de rol van Keaton over en Samuel L. Jackson verving Simmons.



NieuwsFilm

meest populair