Emma Watson reageert op kritiek na topless-foto

Emma Watson reageert op kritiek na topless-foto

Velen vinden dat de feministe zich neerzet als een lustobject.

Disney's nieuwste live action-versie van Beauty and the Beast kwam eerder al ongunstig in het nieuws: een drive-inbioscoop in Alabama, Amerika, besloot namelijk de film van het programma te halen nadat regisseur Bill Condon had laten weten dat de film Disney's eerste homoseksuele personage zou tonen. Ook in Rusland denken ze erover de film te verbieden vanwege 'homoseksuele propaganda'. Nu kent de film weer een (kleine) tegenslag en deze keer gaat het over niemand minder dan Emma Watson zelf...

De 26-jarige actrice, die Belle speelt in de film, poseerde namelijk laatst halfnaakt (beter gezegd, behaloos) voor Vanity Fair. Dit zorgde voor flink wat ophef op het internet; velen vonden dat de actrice, die als uitgesproken feminist en ambassadeur van de Verenigde Naties opkomt voor gelijke rechten voor vrouwen, hier juist het tegenovergestelde laat zien van waar zij voor staat. De nodigen vinden deze foto erg hypocriet, aangezien ze zich volgens velen hier voordoet als een lustobject.

Watson is het hier zelf niet mee eens: "Het bewijst maar weer eens opnieuw hoeveel mensen feminisme niet goed begrijpen of verkeerd interpreteren. Feminisme gaat er juist om dat vrouwen een keuze hebben; het gaat over vrijheid en gelijkheid. Ik begrijp eerlijk gezegd niet echt goed wat mijn borsten daarmee te maken hebben. Ik vind het allemaal maar erg verwarrend".

Zelf was ze erg tevreden over de fotoshoot, gemaakt door de beroemde fotograaf Tim Walker: "We hebben veel gekke dingen gedaan en geprobeerd tijdens de shoot, maar het was ongelofelijk artistiek en ik vond het fantastisch om samen te werken met Tim. De foto's zijn geweldig geworden. Maar ja, veel mensen stellen mij er nu vragen over; ik had geen idee ervan dat deze paar kiekjes voor een dergelijke controversie zouden zorgen..."



NieuwsFilm

meest populair