17 feiten die je moet weten over 'Wonder Woman'

17 feiten die je moet weten over 'Wonder Woman'

Veel nieuwe info over de film van Warner Bros.

LET OP: Dit bericht bevat (uiteraard) spoilers.

Voor Warner Bros. hangt er een boel af van de prestaties van Wonder Woman, van regisseur Patty Jenkins. Het is de volgende DC-film en de studio hoopt vermoedelijk eindelijk eens een heel goed ontvangen film in handen te hebben. Zoals gebruikelijk bij producties van dit formaat, mochten weer een boel media langskomen op de set, waarvan we de interessantste conclusies bundelen in dit bericht.

Daarvoor maakten we gebruik van setbezoeken van de volgende websites: Collider, RottenTomatoes, Slashfilm, IGN, Nerdist, Gamespot. Zij schreven veel over de aankomende DC-film en scheppen veel meer duidelijkheid over het uitgangspunt van het verhaal.

Laten we daarmee beginnen, waarna we de leukste feiten uitleggen. In Wonder Woman blijkt dat Goden bestaan en zo dus ook de god van de oorlog, Ares (David Thewlis). Nadat de Amazones Steve Trevor (Chris Pine) ontmoeten, denken ze dat Ares na eeuwen weggeweest te zijn, weer terugkeert. Hij zou de mensheid willen verwoesten. Koningin Hippolyta (Connie Nielsen) zou de menshied niet willen helpen, maar Diana Prince (Gal Gadot) wel. Dus besluit ze het wapen Godkiller te stelen, het enige artefact waarmee een god gedood kan worden en trekt ze erop uit om Ares te confronteren.

1. - Wonder Woman begint na Batman v Superman: Dawn of Justice. Diana werkt in het Louvre en krijgt een cadeautje van Bruce Wayne (Ben Affleck). Dat is een foto, honderd jaar geleden gemaakt en bij het zien daarvan, denkt Diana terug aan het verleden.
2. - Vanaf dat moment is Wonder Woman een wat traditioneler oorsprongsverhaal.
3. - Er wordt dan ook behoorlijk wat tijd doorgebracht op Themyscira, waar de Amazones wonen. Italië deed dienst als dat eiland.
4. - We zullen ver het verleden in duiken en zien Diana dan ook als kind.
5. - Diana is het enige kind dat leeft op Themyscira, met reden...
6. - Waar ze in de comics gemaakt is uit klei, is ze in de film een dochter van Zeus en Hippolyta.
7. - De veldslag die we in de trailers zagen, tussen Duitse soldaten en amazones, speelt zich vroeg in de film af. Daarna pas zal Trevor over de Eerste Wereldoorlog vertellen.
8. - In de comics is het niet de Eerste, maar de Tweede Wereldoorlog, waar Wonder Woman zichzelf aan de wereld onthuld. Er is echter voor de Eerste Wereldoorlog gekozen, omdat dit de eerste oorlog was waarin gevochten werd met machines. Het voelde volgens regisseur Patty Jenkins als een oorlog om alle oorlogen te beëindigen en daar past Ares natuurlijk in.
9. - Steve Trevor is degene die hierover vertelt. Hij zit niet meer vol geloof in de mensheid, is een pessimist die bekend is met de duistere kanten. Maar Diana balanceert hem uit, en is juist idealistisch.
10. - Waar Diana in Batman v Superman een volwassen vrouw is, is ze nu vooral naïef. Dat maakt het geheel ook meteen humoristisch.
11. - Ze mag dan wel naïef zijn, dat maakt Diana niet dom. Ze spreekt honderden talen als de film begint.
12. - Ook geinig: in Wonder Woman heeft Diana een sterker accent dan in Batman v Superman.
13. - Mocht je je afvragen waarom Batman en Superman (Henry Cavill) in BvS nooit gehoord hebben van Wonder Woman... daar is een goede reden voor die in deze film duidelijk wordt.
14. - Wellicht heeft dat iets te maken met Steve Trevor. Hij vormt niet alleen een soort leraar voor Diana, die haar introduceert aan de mensenwereld, maar is vooral haar liefde.
15. - Steve is overigens niet alleen, hij werkt samen met een team. Dat bestaat uit Sameer (Saïd Taghmaoui), Charlie (Ewen Bremner) en Chief (Eugene Brave Rock). Sameer is expert in vermommingen, Chief iemand die mensen makkelijk naar het front krijgt en Charlie is een scherpschutter.
16. - Voor de opnames werden grote delen van het stadje Veld gebouwd op studiogronden van Warner Bros., compleet met loopgraven en grote bomkraters.
17. - Tot slot: de Lasso of Truth, naast de Godkiller een belangrijk wapen voor Diana, is handgeweven.

NieuwsFilm

meest populair