Denis Villeneuve doet rustig aan met droomproject 'Dune'

Denis Villeneuve doet rustig aan met droomproject 'Dune'

Hij is toe aan rust.

Regisseur Denis Villeneuve is maar druk. In 2013 bracht hij met Prisoners en Enemy twee films uit, in 2015 was er Sicario, vorig jaar Arrival en dit jaar brengt hij ons Blade Runner 2049. Zijn volgende project is ook al bekend, namelijk de nieuwe verfilming van het epische boek Dune van Frank Herbert. Maar na vier drukke jaren, is Villeneuve toe aan een rustiger tijd.

Tegenover Cinema Blend vertelde Villeneuve dat hij het rustig aan wil doen met Dune. "Het probleem is, en dat is iets dat ik graag wil veranderen, is dat ik erg snel gewerkt heb. Ik heb de afgelopen zes jaar vijf films gemaakt en dat is niet zo'n goed idee. Het is te snel. En ik heb veel geleerd, ongelofelijk veel, en nu moet ik dat verwerken. Na Blade Runner, en tijdens mijn werk aan Dune, wil ik wat rustiger aan doen. Ik wil meer rust hebben daarvoor en met frisse ideeën aan de slag gaan. En dus heb ik wat afstand nodig."

Die rust en afstand zullen nog even op zich laten wachten, want Villeneuve is nog druk met de post-productie van Blade Runner 2049. Dan heeft hij tijd om even niks te doen en zal hij toch echt moeten beginnen met Dune. Gelukkig vindt hij dat niet heel erg en droomt Villeneuve er al jaren van het boek van Frank Hebert te mogen verfilmen:

"Dune is een boek dat ik als tiener las en dat me meteen meesleepte. Toen ik Prisoners maakte en naar Hollywood trok om die te maken, zei ik tegen mezelf dat het vast een eenmalig iets zou worden. Maar dat ging goed en de producenten van Alcon [Entertainment] vroegen mij toen of er iets was waar ik zin in zou hebben. Toen zei ik spontaan dat ik Dune zou willen maken. En ik weet dat er een strijd plaatsvond om de rechten te krijgen, en heb mezelf altijd voorgehouden dat het niet zou lukken. Ik kan het dus nauwelijks bevatten dat het echt gaat gebeuren. Er is op dit moment geen scenario, maar dat is wel mijn droom!"



NieuwsFilm

meest populair