Steven Spielberg gaat 'The Post' razendsnel maken

Nog in 2017 in de bioscoop.

Waar James Cameron er een sport van lijkt te maken om zijn eerstvolgende film zo lang als mogelijk uit te stellen, gaat Steven Spielberg in een rap tempo de onlangs aangekondigde film The Post uit de grond stampen. Volgens Deadline moet de film rond de Pentagon-papers nog dit jaar in de bioscoop verschijnen.

De opnames zouden in mei moeten aanvangen, zodat de film in december in de bioscoop kan verschijnen. Mocht dit lukken, dan kan de film meedingen naar de felbegeerde Oscars. Dat Spielberg hierop gokt is niet raar, aangezien hij voor The Post tweevoudig Oscarwinnaar Tom Hanks (Forrest Gump, Captain Phillips) en drievoudig Oscarwinnaar Meryl Streep (The Iron Lady, Florence Foster Jenkins) heeft weten te strikken.

Spielberg heeft acht maanden de tijd om de film speelklaar te hebben. Met de voor een Oscar voor Beste Film-genomineerde Munich (2005) deed hij een vergelijkbare goocheltruc. Die film rondde hij af in slechts een half jaar. Overigens moet van Spielberg ook de reeds opgenomen film Ready Player One gaan verschijnen. Deze komt waarschijnlijk pas enkele maanden later dan The Post uit, in 2018. En dan werkt hij ook nog aan The Kidnapping of Edgardo Mortara en de vijfde Indiana Jones.

Deze Pentagon-papers zijn in 1971 onthulde documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Deze geven een onthullende achtergrond op de gebeurtenissen tijdens de Vietnam-oorlog en werden door de Washington Post nader bekeken. Journalist Ben Bradlee wordt gespeeld door Hanks. Streep wordt Kay Graham, uitgever van "de Post."



NieuwsFilm

meest populair