Waarom Jane Foster niet in 'Thor: Ragnarok' zit

Waarom Jane Foster niet in 'Thor: Ragnarok' zit

Met een hele logische uitleg.

Natalie Portman vertelde het vorig jaar al: ze zou geen rol meer spelen in Marvel-films. Nu legt Marvel-studiohoofd Kevin Feige uit waarom. Het blijkt dat Thor (Chris Hemsworth) en Jane Foster gewoon geen relatie meer hebben als Ragnarok begint. Dat ook om ruimte te maken voor romantiek tussen Thor en Valkyrie (Tessa Thompson).

"We wilden dat Thor iemand tegen zou komen die bijna zijn gelijke zou zijn en dat zijn relatie met Jane hem op onverwachte manieren veranderd zou hebben tussen The Dark World en Ragnarok in. Dus wilden we hem tegenover een personage zetten dat zijn gelijke was en op een boel manieren zelfs superieur aan hem," aldus Feige tegenover Entertainment Weekly. "Valkyrie probeert de delen van Asgard die ze wellicht bij zich draagt niet te omarmen. Thor denkt dat het misschien een band tussen hen zal scheppen, maar zij wil het juist compleet vergeten."

En Hemsworth zelf denkt dat Thor het wel leuk vindt om single te zijn: "Hij geniet wel van dat leven". In de film krijgt hij het wel moeilijk: hij wordt aan de andere kant van het universum vastgezet op een gladiatorenplaneet. Daar moet Thor het opnemen tegen zijn vroegere vriend Hulk (Mark Ruffalo) en proberen te ontsnappen. Dat lukt en samen gaan ze op reis naar Asgard, om te voorkomen dat de gevaarlijke Hela (Cate Blanchett) zijn thuis kan vernietigen.

In Taika Waititi's film is er ook een rolletje voor Benedict Cumberbatch als Doctor Strange. Ook zien we acteurs als Tom Hiddleston (Loki), Idris Elba (Heimdall), Anthony Hopkins (Odin), Jeff Goldblum (The Grandmaster) en Karl Urban (Skurge). Vanaf 2 november in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair