James Gunn: Verhaal 'Guardians Vol. 2' staat op zichzelf

James Gunn: Verhaal 'Guardians Vol. 2' staat op zichzelf

Er waren geen dingen die van Marvel moesten gebeuren.

Op dit moment is het moeilijk om films in het Marvel-universum op zichzelf te zien. Elke film draagt wel op de een of andere manier bij aan de toekomst van de franchise. Dat zal volgens regisseur James Gunn echter niet gelden voor Guardians of the Galaxy Vol. 2. Hij onthulde tegenover The Daily Beast dat hem nooit gevraagd is de film deel uit te laten maken van de rest van het universum.

"Er zit niets in Guardians of the Galaxy Vol. 2 dat gedicteerd is door het grotere Marvel Filmuniversum. Er zijn dingen die ik in de film gedaan heb, waar ze wel mee om moeten gaan in Infinity War. Maar de Guardians zijn mijn mensen, dus ze zullen wat ik met ze doe een plek moeten geven. Dus er was niets. Het is een honderd procent op zichzelf staand verhaal, net zoals Doctor Strange dat was."

En: "Kevin Feige heeft me ook nooit verteld dat er iets in mijn film moest zitten. Ik bedoel, ik ken hun plannen. Maar er is niets dat ik met het verhaal van Vol. 2 moet opzetten; alles wat telt is Vol. 2. Alles over Vol. 2 is wat telt. Hij heeft me geen dingen gegeven die ik erin moest passen," aldus Gunn.

Het is dus niet zo dat kijkers van de film hoeven te verwachten dat Avengers: Infinity War opgezet wordt met dit verhaal. Natuurlijk kunnen er wel knipogen naar de bredere franchise ingebouwd worden, maar meer dan dat lijkt er niet in te zitten. Vanaf 27 april in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair