Schrijversruimte voor 'The Matrix'-franchise

Schrijversruimte voor 'The Matrix'-franchise

Een reboot, of gewoon een vervolg?

Gisteren was er het onverwachte nieuws dat er een reboot in de maak was van de Matrix-franchise. Deadline meldt nu dat er nog niets zeker is rond de nieuwe film. Er wordt op dit moment gekeken naar de vraag of er nog meer leven in de franchise, die in totaal 1,8 miljard dollar opbracht, zit.

Om die gedachte wordt er volgens de bronnen van Deadline eerst gekeken wat er te doen valt met de franchise. "Om die reden is het waarschijnlijk dat de studio een schrijversruimte met scenaristen opzet, om te bepalen wat de beste manier is om de franchise nieuw leven in te blazen," lezen we op Deadline.

Er is in die zin dus niets uitgesloten: het zou zomaar kunnen dat er een vierde film gemaakt wordt, en dat we meer van Neo (Keanu Reeves) te zien krijgen. Acteur Reeves liet in het verleden al eens weten best open te staan voor een nieuwe film, vooral in het licht van het einde van The Matrix Revolutions. Voorwaarde was wel dat Lana en Lilly Wachowski zich met de film bezig zouden houden.

Precies dat is niet duidelijk wat deze reboot betreft. Afhankelijk daarvan zal de cast bepalen of ze zich er mee bezig wil houden, net als producent Joel Silver. Vanaf daar kan weer verder gekeken worden. Gek was overigens wel dat The Hollywood Reporter gisteren nog meldde dat Michael B. Jordan de voornaamste kandidaat zou zijn voor de titelrol in de reboot. Zover blijkt de studio nog niet te zijn, al zou de acteur wel mogelijk beoogd worden om de franchise aantrekkelijker te maken voor een jong publiek.



NieuwsFilm

meest populair