Ridley Scott wil nog vier Alien-films; plus een 'Alien: Covenant'-prequel?

Ridley Scott wil nog vier Alien-films; plus een 'Alien: Covenant'-prequel?

En hoe keert

In gesprek met Fandango heeft Ridley Scott onthult dat hij voorlopig nog niet klaar is met de Alien-franchise. Het blijkt dat hij - indien het publiek het blijft steunen - nog vier films wil gaan maken. Ook lijkt hij de titel te hebben onthuld voor een volgende deel.

"Er zal nog een film volgen voordat we met een omweg terugkeren bij de originele Alien." aldus Scott over zijn grootste plannen. Als deze succesvol is en daarna de volgende, dan verschijnen er op zeker nog drie films."[/i]

Met 'deze' verwijst Scott uiteraard naar het binnenkort te verschijnen Alien: Covenant. Scott liet in het gesprek ook de titel 'Alien: Awakening' vallen, al een verhaal dat zich afspeelt tussen Prometheus en Covenant. Er zou dus zomaar een Covenant-prequel in de planning staan.

Overigens zei Scott ook kort iets over de rol van Noomi Rapace en haar personage Elizabeth Shaw. Hij bevestigde dat ze in de film te zien is, maar klaarblijkelijk op een bepaalde manier: "Ja, in zeker zin. Maar niet compleet, maar in zekere zin dus. Ze was verantwoordelijk voor wat David later uitvoerde."

Voor er vervolgen worden gemaakt, moet je dus eerst naar Convenant, welke vanaf 18 mei in de Nederlandse bioscoopzalen draait. In die film zijn er rollen voor Michael Fassbender (Assassin's Creed, X-Men: Apocalypse), Katherine Waterston (Inherent Vice, Fantastic Beasts and Where to Find Them), Billy Crudup (Watchmen, Jackie), Danny McBride (Vice Principals, Eastbound and Down), Demián Bichir (The Heat, The Hateful Eight), Carmen Ejogo (Selma, The Purge: Anarchy), Amy Seimetz (Upstream Color), Jussie Smollett (Empire), Callie Hernandez (La La Land), Nathaniel Dean (Somersault), Alexander England (Gods of Egypt), Benjamin Rigby (Lion), James Franco (127 Hours) en Guy Pearce (Brimstone).



NieuwsFilm

meest populair