Gerucht: Spider-Man in toekomst niet meer in Marvel-films

Gerucht: Spider-Man in toekomst niet meer in Marvel-films

Tom Holland weet er niets van.

Sony werkt op dit moment aan een uitgebreid R-Rated filmuniversum met allerlei Spider-Man-personages. Zo komen er films rond Venom, maar ook Black Cat en Silver Sable. Er gaat nu het gerucht rond, dat Sony overweegt om op termijn acteur Tom Holland uit het Marvel Filmuniversum te halen en in zijn eigen domein te houden.

Dit stelt de website Cosmic Book News, dat schrijft dat Sony Pictures chef Amy Pascal aanwezig was op de CinemaCon en daar vertelde niet meer zeker te zijn van de samenwerking met Marvel. "Wat ik zo geweldig vind over deze ervaring, is dat het normaal nooit gebeurt dat studio's samenwerken aan een film. Wellicht gebeurt het zelfs nooit meer, nadat we het vervolg [op Homecoming] gemaakt hebben," zou Pascal gezegd hebben.

Toch is het de vraag of de studio dan serieus van plan is om te stoppen met de lucratieve samenwerking met Marvel. Zo liet acteur Holland al aan Variety weten dat hij niets weet van een verschijning in die Sony-films. "Ik heb geen idee. Ik heb geen script gezien, geen concept art. Dus dat zou iets zijn waar ik een beslissing over neem als ik dat soort materiaal gezien heb," aldus de acteur. Mocht Sony hem vragen, wil hij een verschijning in die films dus in elk geval wel overwegen.

Dan is er nog een bericht van zakenblad Forbes, dat stelt dat Spider-Man voorlopig gewoon in met MCU blijft. Acteur Holland heeft immers contracten voor drie solofilms en drie andere Marvel-films (zoals bijvoorbeeld Avengers: Infinity War). De vraag die Forbes stelt, is ook waarom de studio zoveel moeite zou hebben gedaan om samen te kunnen werken met Marvel, om vervolgens die samenwerking zo snel mogelijk weer in te trekken.

De kans is zo bezien groot dat de Spidey-franchise gewoon in handen van zowel Marvel als Sony zal blijven en dat het personage van Tom Holland voorlopig een integraal onderdeel blijft van het Marvel-filmuniversum. Dat begon vorig jaar met Captain America: Civil War en wordt binnenkort voortgezet met een solofilm, die op 6 juli in première gaat.



NieuwsFilm

meest populair