Poll

POLL: Hoe eng is de nieuwe Pennywise uit 'IT'?

Jij mag het zeggen.

door Bram de Groot om 08:54 in Poll
Voorafgaand aan de trailer van de dit jaar te verschijnen Stephen King-verfilming IT doken al een enkele promotionele foto's op van de nieuwe Pennywise. Gisteren zette Warner Bros. dan eindelijk de eerste trailer oonline en dit bleek dezelfde trailer als die we eerder beschreven. Hieronder de beelden van Pennywise, de niet zo vriendelijke clown. Met de vraag: hoe eng is 'het' eigenlijk?

In de trailer zagen we de bekende scène met het afdrijvende bootje, gevolgd door de scène waarin Pennywise opduikt in de put, daar waar alles drijft. Vervolgens zien we veel van de Loser's Club. Richting het einde van de trailer duiken heel wat beelden van 'Het' op, vaak in de Pennywise-gedaante. Check de beelden hieronder:


Hoe eng is de nieuwe Pennywise?

Hieronder zie je de meest opvallende shots van Pennywise, gespeeld door Bill Skarsgård. Het heeft het vooral gemunt op de Loser's Club, welke bestaat uit de kinderen Bill Denbrough (Jaeden Lieberher), Beverly (Sophia Lillis), Richie Tozier (Finn Wolfhard), Ben Hanscom (Jeremy Ray Taylor) en Eddie Kaspbrak (Jack Grazer). Na de foto's de POLL en Andy Muschietti's IT draait vanaf 7 september in de Nederlandse bioscopen.24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Heel eng man en dat komt er ook heel goed uit in de trailer.

Master Of Films

Avatar

Ik heb geen clown phobie (coulrophobia), dus ik kan het niet eng noemen. Ik noem het een verbetering kwa clown look tov de 90 versie. Dat gezegd te hebben is Tim Curry nog steeds een uitstekende Pennywise. Ik hoop dat Bill Skarsgård het ook gaat worden. Sfeer in de trailer is iig goed Smiley face

Ed Crane

Avatar

Ziet er netjes uit. Ik ben benieuwd naar al die andere manifestaties. Vooral of hij aan het einde 'die ene vorm' aanneemt, want toen die andere regisseur er nog aan was verbonden werd helaas gezegd dat dat niet zou gebeuren.

Robbepost

Avatar

^bedoel je die vorm zoals aan het einde vd vorige verfilming?
Ik heb het boek niet gelezen maar ik vond het destijds erg jammer en raar, het kwam op mij niet goed over.

Bilbo

Avatar

Ik deel de angst voor clowns niet echt. Clowns zijn pure onschuld (op John Wayne Gacy na dan). Wilde toen ik jong(er) was zelfs op een gegeven moment clown worden.

Ik vind het dus zeer knap dat deze clown hier me wel wat kippenvel bezorgd en ervoor zorgde dat ik na m'n toiletbezoek 's nachts toch iets paniekeriger doorliep. Als ik me na deze film niet meer mijn rioolbelasting in vrede kan betalen, zal ik de eerste optie invullen. Nu ga ik echter voor de optie "eng genoeg".

Ed Crane

Avatar

@Robbepost:
Ja die. In de miniserie zag het er sowieso erg nep uit, dus was het hoe dan ook een enorme anticlimax. Daarnaast had IT in de miniserie overwegend de vorm van een clown, waardoor die verschijning aan het einde een beetje uit de toon viel en enorm uit de lucht kwam vallen, omdat je als kijker geen context kreeg en dacht "is dat dan dus wat IT wérkelijk is?". Maar in het boek heeft IT naast als clown ook nog allerlei andere verschijningsvormen, zij het met soms toch nog een hintje clown. In het boek leer je dus dat die laatste vorm niet "de echte" vorm is, want eigenlijk heeft hij geen 'ene echte' manifestatie.

En zelfs dat is het nog niet helemaal, want in het boek - dat wil ik verder niet spoilen - zit het qua verschijningsvorm nog anders, want hij 'komt ergens vandaan', laat ik het zo zeggen en dan leer je 'hoe het echt zit'.

Goku32

Avatar

Wow wat heb ik lang gewacht op deze teaser trailer eindelijk. En ik vond hem geweldig, wow het einde was best eng. It is geweldig en de loser club ook. Kan niet wachten op deze film

Robbepost

Avatar

Thanks Ed.
Dan hoop ik dat deze film het goed genoeg doet zodat ze het gedeelte met de volwassenen ook gaan maken.
Ik hoop dat ze dan het einde wat je spoilerloos maar wel nieuwsgierigmakend omschrijft beter vertalen en anders misschien toch een keer het boek lezen.

Steve-O

Avatar

Ik vind het ontwerp wel oké en ik denk dat er wel een paar enge scenes zullen zijn, gezien de trailer. Maar de trailer zelf was te kort om dat echt tot z'n recht te laten komen.

Ga denk ik maar eens het boek lezen en de mini-serie kijken.

Ed Crane

Avatar

@Robbepost:
Ik vraag me eerlijk gezegd af of ze dat einde in één van de twee films gebruiken, maar zou wel cool zijn.

In het boek worden beide periodes, van kinderen en de volwassenen dus, telkens met elkaar afgewisseld. Bij het einde ook, dus zowel de kinderen als de volwassenen maken dat mee (het boek wisselt dan heel snel, zodat het toch als één geheel voelt, als je een beetje begrijpt wat ik bedoel, want ik hou het vaag). In de miniserie was dat heel anders.

Het boek is trouwens voor iedereen een enorme aanrader, gewoon nog 'effe' snel lezen voordat de film uitkomt ;)

Robbepost

Avatar

^ o dat lijkt me wel een andere beleving dan zeg maar 2x 'HETzelfde verhaal'.
Ik ga eens kijken voor het boek ja! Het verhaal trekt me wel en voor 8 september moet ik het dan wel uit hebben!

Ed Crane

Avatar

Ja, maar zoals bij het andere topic ook ter sprake kwam, hij is wel 1000 pagina's Smiley face Maar je raast er echt doorheen, het is zo geschreven dat het twee keer zo snel leest als een gewoon boek, Stephen King is daar echt goed in. Ik ben nog nooit zo snel door een beetje dik boek heen gegaan, ik moest gewoon telkens verder. Zoals ik bij het andere topic ook zei: mocht je het boek gaan lezen en je zou voor de Nederlandse versie kiezen (Amerikaans is te verkiezen, maar misschien heeft Nederlands toch een voorkeur) wees dan wel zeker dat je niet ergens een oude Nederlandse versie van ongeveer 500 pagina's hebt, want daar is de helft uitgesneden; waarom men daar ooit me akkoord is gegaan weet ik ook niet, want je mist echt heel veel. En IT is echt een episch horror meesterwerk en echt goed eng.

Gerlof1378

Avatar

Ja ik kan niet eerder een oordeel geven als ik deze film heb gezien of hij eng is of niet. En ja Tim Curry overtreffen als Pennywise das ook de vraag van na dat je hem hebt gezien, maar ik blijf toch trouw aan Tim Curry wanna balloon

Ang3l

Avatar

Mwa. Zit 'm in de tanden of zo? Vind die scheve bek zo sullig.

Maar het heeft ook alles te maken met hoe jong ik was toen ik t origineel zag.

Robbepost

Avatar

Ik heb het boek besteld Ed!
Als ik het niks vind kan ik de kosten dan bij jou declareren?

Ed Crane

Avatar

Daarop kan ik makkelijk ja zeggen. Het kan namelijk niet dat je het niks vindt, dan zou je liegen ;)

P.S. Nederlands of Amerikaans (maakt verder niks uit, ben gewoon nieuwsgierig)

Robbepost

Avatar

Ik heb het Nederlandse boek van 1102 pagina's besteld. Ben bang dat ik teveel 'mis' of wellicht verkeerd interpreteer als ik de engelstalige ga lezen.

HvLee

Avatar

Vond Bill Skarsgård erg sterk in Hemlock Grove, dit gaat het vast lukken.

BdeB

Avatar

Wat ik goed vond aan Curry en wat ik ook hoop terug te zien in deze film is dat hij ook echt een clown kon zijn. In de normale clown vorm, was het echt een goede (vrolijke, onschuldige) clown waar kinderen in eerste instantie niet bang voor zouden zijn.. Dat heb ik tot nog toe nog niet teruggezien bij deze remake. De nadruk wordt (vooralsnog) gelegd op de evilness van Pennywise, zelfs zijn pak is niet vrolijk Smiley face... Maaarrrrrrr we gaan het meemaken, ik ben in ieder geval heel erg benieuwd..

Goku32

Avatar

It is geen clown Hij komt in de vorm van een clown. Maar it kan alles zijn dat is just vet van It. Was in de serie wel jammer. Maar we zullen zien in deze movie

Ed Crane

Avatar

@Robbepost:
Heel goed, Amerikaans is leuk voor een beetje extra sfeer, maar je moet inderdaad kiezen voor waar je je het makkelijkst in kunt onder dompelen en wat de minste 'weerstand' geeft; zodat je door en door kunt en vergeet dat je aan het lezen bent. Veel leesplezier! Smiley face

BdeB

Avatar

Ik weet dat It geen clown is, ik heb het boek ook gelezen Smiley face, echter gebruikt hij de gedaante van clown wel om kinderen te lokken en dat lukt niet als je alleen maar een duivelse clown bent..

akketa

Avatar

Precies wat BdeB zegt had ik ook. Ik mis nog dat 'normale' van Pennywise. Mogelijk zien we dat in een andere trailer, maar zijn eerste shot in de put is al evil, dus ik verwacht het niet. In het boek is George ook niet zo bang. Daar was de tv-versie 1-op-1.

Even advocaat van de duivel spelen:
Freaky trailer, maar is ie nu echt enger dan alle andere horrortrailers van de laatste jaren?

Maar nog steeds ben ik er erg benieuwd naar. Het boek is steengoed.

NieuwsFilm

meest populair