Algemeen

'Mile 22' van Peter Berg met Mark Wahlberg moet begin van trilogie vormgeven

Geïnspireerd door de keiharde, Indonesische actiefilm 'The Raid.'

door Rik Timmer om 09:49 in Algemeen
Het is alweer even geleden sinds we wat hoorden over Mile 22, één van de vele regieklussen die Peter Berg graag wil volbrengen. In 2015 ontdekten we het plot en een reeks namen die in de actiefilm zullen optreden: Mark Wahlberg, Iko Uwais en Ronda Rousey. Destijds had Berg het nogal druk en wilde de film maken na Deepwater Horizon, maar richtte zijn interesse in plaats daarvan op Patriots Day. Nu is onthuld dat Mile 22 er komt. Daarnaast moet het zelfs hoofdstuk één worden van een trilogie.

Het nieuws werd dinsdag door Wahlberg en Berg aan het licht gebracht toen zij het CinemaCon bezochten. De aankomende actiefilm van STX Entertainment (Bad Moms) wordt door de eerstgenoemde acteur een "intelligente, volwassen actiefilm" genoemd. Maar of het Berg's volgende project wordt is nog een vraag - wanneer de productie van start gaat is namelijk niet aangekondigd. Mile 22 wordt hun vierde samenwerking, na de twee bovengenoemde titels en Lone Survivor. Hoewel niet bevestigd zullen Uwais en Rousey vermoedelijk nog steeds bij Mile 22 betrokken zijn.

De film draait om een CIA-agent (Wahlberg) die in Indonesië geconfronteerd wordt met een gevaarlijke taak: het beschermen en in veiligheid brengen van een informant. Samen met een groep andere agenten moet hij de informant naar het vliegveld zien te brengen, een tocht van wel 35 kilometer (22 miles). Helaas voor hen zijn de wegen gevuld met allerlei figuren (zowel criminele krijgsheren als corrupte agenten) die de informant onder de grond willen zien.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gerlof1378

Avatar

Ik ben benieuwd naar deze film, Peter Berg kan best wel goede films maken zoals bv The Kingdom, Lone Survivor en Patriots Day. En Mark Wahlberg vind ik de laatste jaren steeds beter spelen en dat kan een mooie combinatie zijn we wachten af.

NieuwsFilm

meest populair