Beleef film op Imagine: masterclass Slashing Zombies en Experience@EYE

Beleef film op Imagine: masterclass Slashing Zombies en Experience@EYE

Van 12 tot en met 22 april staat de verbeelding centraal  tijdens Imagine Film Festival 2017.

Imagine toont in EYE in Amsterdam een bijzondere selectie van de beste fantastische films van het afgelopen jaar waarbij de focus dit jaar ligt op het thema Fantastic Fashion. Ook is er volop aanbod van klassiekers en onontdekte parels uit het verleden.

Naast het filmprogramma biedt het festival tevens uiteenlopende workshops, inleidingen, nagesprekken, masterclasses, lezingen en tentoonstellingen. Het programma van Imagine 2017 wordt compleet gemaakt met onder meer Brainwash, de Dag van het Fantastische Boek en drie fantastische workshops. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan

Masterclass Slashing Zombies: A Visual Artform door Staffan Linder


Horrorspecialist en filmliefhebber Staffan Linder heeft als visual effects supervisor gewerkt aan o.a. Peter JacksonKing Kong. Bij animatie en VFX studio Fido had Linder de supervisie over de visuele effecten van onder andere Fear The Walking Dead en The Walking Dead, waarvoor hij vorig jaar een Emmy-nominatie ontving. In zijn masterclass Slashing Zombies: A Visual Artform krijgt het publiek een kijkje in zijn VFX-werk voor 's werelds populairste en meest iconische zombie-serie The Walking Dead en de spin-off  serie  Fear the Walking Dead.

La Region Salvaje (The Untamed) in aanwezigheid van regisseur Amat Escalante

Alejandra's echtgenoot heeft een geheime relatie met haar homoseksuele broer die in een ziekenhuis werkt. Op een dag wordt daar een meisje binnengebracht dat zegt te zijn gebeten door een hond. De waarheid is echter veel gruwelijker. In een hutje in het bos leeft een monster... Magie en grauw realisme. Horror en erotiek. De buitenissige Mexicaanse film La Region Salvaje weet de tegenstellingen meesterlijk en schokkend te verbinden.
Na afloop van deze voorstelling is er een Q&A met regisseur Amat Escalante.

Imagine Preview: I Am Not a Serial Killer en Headshot

Net voordat Imagine begint zorgt KINO in Rotterdam op zaterdag 8 april voor een opwarmertje met twee keiharde films die tijdens het festival te zien zullen zijn: I Am Not A Serial Killer en Headshot.

Experience@EYE

Naast filmvoorstellingen zijn er volop tentoonstellingen, installaties en evenementen in EYE.
Hieronder een overzicht:

Wentel
Wentel is het geesteskind van de Utrechtse kunstenares Sonja Volmer. Het is een trip die je huidige omgeving letterlijk op zijn kop zet. Met één bedrieglijk simpel hulpmiddel worden deelnemers uitgenodigd een wandeling over het plafond te maken, of zelfs buiten op de takken van een boom te balanceren. Wentel is een waar avontuur voor alle leeftijden.

Tassenmuseum Hendrikje
Kostuums mogen dan iets zeggen over de drager ervan, dat geldt nog veel meer voor tassen die al jaren het echte persoonlijke fashion statement zijn. Dus ging Imagine een samenwerking aan met het Tassenmuseum Hendrikje, dat diep in zijn collectie is gedoken om bij Imagine de meest fantastische tassen te presenteren. Van haaientassen tot stijlvolle exemplaren van de gesoigneerde killer, dit zijn tassen met karakter!

Tentoonstelling schetsen Lindy Hemming
Tijdens Imagine ontvangt kostuumontwerpster Lindy Hemming de Career Achievement Award en geeft ook een masterclass over haar werk (o.a.  The Dark Knight-trilogie, Casino Royale en Wonder Woman). In EYE is een selectie te zien van haar schetsen.

Virtual Reality
Voor het eerst presenteert Imagine dit jaar de Fantastic Film VR Section. Met het scouten en binnenhalen van fantastische VR-evenementen van over de hele wereld, moet het publiek nadenken over wat Virtual Reality is én kan worden, en dat binnen Virtual Reality zelf. Met dank aan Samsung zijn er zes VR-installaties aanwezig met (huiveringwekkende) filmervaringen.

Modemobile en levende stills van Carmen Schabracq
In de levende filmstills van Carmen Schabracq komt een scène uit een imaginaire film bevroren tot leven.
Kostuums en props suggeren wat er net is gebeurd of staat te gebeuren. In haar modemobile dansen kostuums en flarden van mode vrij door de ruimte.
 
Collectie door de HKU
Op verzoek van Imagine lieten derdejaars studenten van de mode-opleiding van de HKU zich inspireren door Kubricks A Clockwork Orange en The Shining. De personages en gebeurtenissen uit die films verwerkten zij in een collectie waarin kleur, stof en prints een verhaal vertellen met een knipoog naar de genoemde films. De collectie wordt met een ingenieuze performance tijdens de openingsavond neergezet en is daarna tien dagen te zien.

Triomf
Het Utrechtse Triomf maakt concepten en ontwerpen voor de openbare ruimte. Het richt zich vooral op muziekfestivals, waaronder Down the Rabbit Hole, Into the Great Wide Open en Le Guess Who. Imagine werkt voor het tweede achtereenvolgende jaar met Triomf voor de omlijsting van het programma buiten de zalen. Daarbij is dit keer niet alleen veel te zien, maar ook veel te doen.

NieuwsFilm

meest populair