Stevig alternatief einde 'Alien' onthuld door Ridley Scott

Stevig alternatief einde 'Alien' onthuld door Ridley Scott

Zo had de sci-fi horrortopper ook kunnen aflopen.

Van Ridley Scott kunnen we volgende maand Alien: Covenant verwelkomen, alweer de tweede prequelfilm op zijn originele en nog altijd op handen gedragen sci-fi horrorfilm Alien uit 1979. Tegenover Entertainment Weekly liet de filmmaker weten dat hij eigenlijk een ander slot in gedacht had voor de film én het hoofdpersonage Ripley.

Voor wie de film kent weet dat Sigourney Weavers Ripley als overwinnaar uit de bus komt en dat de Xenomorph het onderspit moet delven. Dit had er ook heel anders uit kunnen zien. Scott tegenover EW: "Ik dacht dat de alien binnen zou komen en dat Ripley haar harpoon afschiet, maar dat het niet uit zou maken. Vervolgens ramt de alien door haar masker en trekt haar hoofd eraf."

20th Century Fox zag dit fatale einde niet zitten. Nadat hij het slot pitchte werd hij snel bezocht door iemand van Fox. Op de set werd hem vriendelijk verzocht het niet te doen. Anders zou hij ontslagen worden. "Dus we hebben dat slot niet gedaan." Voor de fans waarschijnlijk maar goed ook. De heldin Ripley was daarna in nog drie Alien-films te zien.

In mei verschijnt Alien: Covenant. De recente trailers onthulden dat ook dit deel niet bepaald voor de zwakke maag zal zijn.



NieuwsFilm

meest populair