Algemeen

Stevig alternatief einde 'Alien' onthuld door Ridley Scott

Zo had de sci-fi horrortopper ook kunnen aflopen.

door Bram de Groot om 09:42 in Algemeen
Van Ridley Scott kunnen we volgende maand Alien: Covenant verwelkomen, alweer de tweede prequelfilm op zijn originele en nog altijd op handen gedragen sci-fi horrorfilm Alien uit 1979. Tegenover Entertainment Weekly liet de filmmaker weten dat hij eigenlijk een ander slot in gedacht had voor de film én het hoofdpersonage Ripley.

Voor wie de film kent weet dat Sigourney Weavers Ripley als overwinnaar uit de bus komt en dat de Xenomorph het onderspit moet delven. Dit had er ook heel anders uit kunnen zien. Scott tegenover EW: "Ik dacht dat de alien binnen zou komen en dat Ripley haar harpoon afschiet, maar dat het niet uit zou maken. Vervolgens ramt de alien door haar masker en trekt haar hoofd eraf."

20th Century Fox zag dit fatale einde niet zitten. Nadat hij het slot pitchte werd hij snel bezocht door iemand van Fox. Op de set werd hem vriendelijk verzocht het niet te doen. Anders zou hij ontslagen worden. "Dus we hebben dat slot niet gedaan." Voor de fans waarschijnlijk maar goed ook. De heldin Ripley was daarna in nog drie Alien-films te zien.

In mei verschijnt Alien: Covenant. De recente trailers onthulden dat ook dit deel niet bepaald voor de zwakke maag zal zijn.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

...en dan gaat het zelfs nog verder (zo is bekend), dan zou de xenomorph haar brein eten, achter het communicatiesysteem gaan zitten en een bericht inspreken (!) en naar de aarde zenden alsof alles oké is en hij op weg terug is, implicerend dat hij de aarde dus zal besmetten. Geen geintje. Ja, gelukkig hebben ze dat niet gedaan.

Robbepost

Avatar

^WTF???

Een soort Intelimorph dus......

Ed Crane

Avatar

Ja. Al moet hierbij gezegd worden dat in Alien nooit duidelijk was hoe intelligent het wezen was. Oorspronkelijk zouden er in de film tekenen zijn dat het een soort beschaving had á la de oude Egyptenaren, maar door budget cuts e.d. kwam dat niet in de film terecht en bleef het eerder een mysterie hoe intelligent ze waren.

Uiteindelijk was het toch vooral Aliens die ze terugbracht tot 'cannon fodder'/ pure wilde monsters.

Master Of Films

Avatar

...en dan gaat het zelfs nog verder (zo is bekend), dan zou de xenomorph haar brein eten, achter het communicatiesysteem gaan zitten en een bericht inspreken (!) en naar de aarde zenden alsof alles oké is en hij op weg terug is, implicerend dat hij de aarde dus zal besmetten.
Jammer dat was een veel betere en een heerlijke donkere einde geweest.

meanrat

Avatar

Het lijkt net alsof Scott niet verantwoordelijk is voor het uiteindelijke succes van Alien. Ja, zijn regie was subliem. Nee, het oorspronkelijke verhaal zoog ballen.

Civilian Supreme

Avatar

Voor deze ene keer ben ik blij dat de studio ingreep, er was al genoeg dood en verderf in die film. Niet elke film hoeft een happy end te hebben maar dat ze
zo'n hel heeft doorstaan en het net aan overleeft maakt voor mij de film beter.

Shifty777

Avatar

Is inderdaad al een oud verhaal en pas compleet met de toevoeging van Ed Crane. Een van de redenen waarom ik een minder hoge pet op heb van Ridley Scott dan voorheen. Je leest veel van dit soort zaken over zijn films, dat hij vaak erg slechte narratieve ideeën heeft. Neemt niet weg dat hij andere dingen goed doet, maar ook al die aanpassingen aan Blade Runner vind ik niet altijd even positief gebleken.

Master Of Films

Avatar

maar ook al die aanpassingen aan Blade Runner vind ik niet altijd even positief gebleken.
Aanpassingen zoals Ford's voice-over en de Happy Ending zeker. Misschien moet je maar eens in de geschiedenis van Blade Runner film verdiepen. Die aanpassingen hadden wel degelijk zijn reden, en dat is niet (altijd) de schuld van Scott gebleken.

NieuwsFilm

meest populair