Tobey Maguire's regiedebuut wordt boekverfilming 'Blood on Snow'

Tobey Maguire's regiedebuut wordt boekverfilming 'Blood on Snow'

Naar het werk van de Noorse schrijver Jo Nesbø uit 2015 over een huurmoordenaar met een dilemma.

Tobey Maguire is de volgende persoon in een reeks acteurs die besloten heeft in de regiestoel plaats te nemen. Zijn regiedebuut is door The Tracking-Board bevestigd. De Pawn Sacrifice-acteur gaat het boek Blood on Snow van auteur Jo Nesbø verfilmen, dat twee jaar geleden op de markt verscheen. De Nederlandse titel is simpelweg Bloed op Sneeuw.

Het Noorse verhaal speelt zich af in de jaren 70 en gaat over Olav Johansen, een huurmoordenaar uit Oslo die voor misdaadbaas/drugshandelaar Daniel Hoffman werkt. Hoffman huurt Olav in om zijn vrouw te vermoorden, nadat hij ontdekt dat ze vreemdgaat. Dat brengt Olav in een lastig parket, want wanneer hij haar ziet valt hij voor haar.

Maguire zal ook als producent handelen namens zijn onderneming Material Pictures (Rock of Ages). Grey Matter Productions (Lights Out) helpt daarbij. Dit is absoluut niet de eerste keer dat een roman van Nesbø verfilmd wordt. In 2012 verscheen het Noorse Hodejegerne / Headhunters en later dit jaar The Snowman met Michael Fassbender, een Harry Hole-verhaal. De auteur heeft tevens ook al een vervolg op Blood on Snow geschreven, genaamd Midnight Sun.

NieuwsFilm

meest populair