Alec Baldwin's splinternieuwe autobiografie zorgt nu al voor de nodige ophef

Alec Baldwin's splinternieuwe autobiografie zorgt nu al voor de nodige ophef

Hierdoor is een fikse ruzie ontstaan met een bekend filmproducent.

Alec Baldwin heeft wel vaker akkefietjes gehad met bekendheden, van andere acteurs en actrices tot en met de President van de Verenigde Staten 'himself'. Van zijn nieuwe autobiografie, Nevertheless, werd dus ook wel verwacht dat ze aardig wat stof zou doen opwaaien. En inderdaad, de 59-jarige acteur trapt in zijn boek toch wel op de nodige tenen, maar dat er zo snel een forse ruzie zou uitbreken had niemand echt verwacht.

Baldwin speelde in 2006 namelijk in de film Mini's First Time en wel de rol van de stiefvader van actrice Nikki Reed. Met haar, zijn stiefdochter, begint hij een geheime relatie. Baldwin heeft nu laten weten dat hij toen niet wist en dat niemand hem destijds had verteld dat Reed nog niet volwassen was: ''Ik was 47, maar ik heb er nooit aan gedacht te vragen hoe oud Nikki was. Toen ik na het filmen erachter kwam dat ze pas 17 was werd ik woedend op de producenten, die me dat beter hadden kunnen vertellen''.

Eén van Mini's First Time producenten, Dana Brunetti (die ook heeft gewerkt aan films zoals o.a. The Social Network, Captain Phillips en Fifty Shades of Grey) zegt dat het heel anders is gegaan en dat Baldwin wel degelijk wist hoe oud Reed was en daar ook nooit kwaad over was geworden: ''Alec wist dat Reed 16 was (niet eens 17) maar dat maakte hem niks uit. Het was zelfs zijn agent die haar ons aanbevolen had. De regisseur vond dit niet erg omdat we dan sowieso geen naaktscènes mochten filmen. Drie andere film-medewerkers hebben mij ook al laten weten dat Baldwin wist hoe oud Reed was. Als hij nu in zijn boek had gezegd dat hij er niet van afwist, dan had ik het laten gaan, maar hierin ons de schuld geven en gewoon te liegen gaat me te ver. Het minste wat hij kan doen om het goed te maken is ons een kopie van zijn autobiografie sturen waarin hij zijn verontschuldigingen aanbiedt''.

Sinds dit bericht verscheen zijn de twee in een 'Twitter-oorlog' verwikkeld; zo reageerde Baldwin kort daarna: ''Alsof Hollywood producenten zoals Brunetti zich altijd aan de regels houden'' waarop Brunetti weer reageerde met: ''Noem eens één ding waar ik over heb gelogen of wat ik fout heb gedaan? Geef het gewoon toe Alec, je hebt zelf gelogen, zet jezelf erover heen en stop met zeuren. Ik ben niet bang voor bullebakken''. En zo ging het nog wel even door: ''Ik neem aan dat je dan een officieel document hebt waaruit blijkt dat zij minderjarig was?'' waarop Brunetti: ''Dat is er zeker, maar ga je nu nog langer ons voor de gek houden door te beweren dat je niet wist dat ze 16 was? Ik maak korte metten met je''.

Baldwin: ''Ik kwam er pas achter na de opnames, en dat werd me verteld door haar kapster. Jij wilt korte metten met mij maken, maar ik maak gehakt van je''. Brunetti: ''Je bent een idioot, iedereen, waaronder de regisseur, weet dat jij ook van haar leeftijd afwist!'' Baldwin: ''Het was gewoon een goede publiciteitsstunt voor dat 'geweldige' werk van je, Fifty Shades of Grey!''. Brunetti: ''Of goede publiciteit voor je boek van leugens dat van elke kant rammelt. Het probleem van het hedendaagse Hollywood is dat sterren zoals jij menen zich alles te kunnen permitteren, dus wanneer iemand eens tegen je ingaat kun je dat gewoonweg niet hebben''. Baldwin: ''Geen wonder dat Kevin Spacey je ontslagen heeft''. Brunetti: ''Nog meer leugens. Geen wonder dat je echtgenote Kim je verlaten heeft''.

Uiteindelijk kwam Baldwin nog terug op het feit dat hij de officiële documenten wil zien die bewijzen dat de producenten daadwerkelijk hadden aangeven dat Reed minderjarig was op het moment van de film: ''Laat ons die papieren eens zien Dana, jij Hollywood zombie, dan zijn je problemen over. Voor nu tenminste. Dus laat dat Fifty Shades of Grey part 9 even liggen en haal mij dan snel die papieren''. Dit schoot Brunetti uiteraard opnieuw in het verkeerde keelgat: ''Ik laat me niet bedreigen, sukkel, doe het zelf, jij wilt ze zo graag hebben. En als je mazzel hebt geef ik je misschien wel een klein bijrolletje. Al moet ik je wel feliciteren, al deze leugens zorgen ervoor dat het je beste acteerwerk is van de laatste jaren''.

NieuwsFilm

meest populair