Cubaanse spionnen ontmaskeren terroristen in Cuba in 'Wasp Network'

Cubaanse spionnen ontmaskeren terroristen in Cuba in 'Wasp Network'

Olivier Assayas gaat de film regisseren en schrijven.

Olivier Assayas, de regisseur van Personal Shopper, Clouds of Sils Maria en Irma Vep, gaat Wasp Network maken, gebaseerd op het boek The Last Soldiers of the Cold War van Fernando Morais.

Olivier Assayas zal de film zowel gaan regisseren als schrijven. Wasp Network wordt het echter verhaal over Cubaanse spionnen op Amerikaans grondgebied in de jaren negentig, die een netwerk van terroristen onthullen in Florida.

Het boek van Morais, dat in de zomer van 2015 uitkwam, blijft een relevant verhaal bevatten, zeker gezien de recente verandering in de relatie tussen Cuba en de VS. Het boek duikt in het decennialange conflict tussen de VS en Cuba en de groeit van de machtige gemeenschap van Cubaanse ballingen in Florida.

Olivier Assayas is nu ook al bezig met het schrijven en regisseren van Idol's Eye, een gangsterfilm met o.a. Robert Pattinson, Rachel Weisz en Sylvester Stallone (als maffiabaas).

Assayas maakte recentelijk twee films met Kristen Stewart, Personal Shopper en Clouds of Sils Maria. Voor Personal Shopper won Assayas de prijs voor de Beste Regie op het Cannes filmfestival. Stewart won voor Clouds of Sils Maria de César voor beste vrouwelijke bijrol, waarmee ze de eerste Amerikaan was die ooit die Franse filmprijs won.

NieuwsFilm

meest populair