Toni Servillo wordt Silvio Berlusconi

Toni Servillo wordt Silvio Berlusconi

In de nieuwste van Paolo Sorrentino over de voormalige politicus.

Toni Servillo gaat Silvio Berlusconi spelen.

Servillo gaat dat doen in Paolo Sorrentino's komende film over Silvio Berlusconi en de kring waarmee hij zich omringde, Loro. Paolo Sorrentino is bekend van onder andere zijn recente televisieserieThe Young Pope, een mini-serie voor HBO over het leven van Paus Pius XIII (gespeeld door Jude Law). Daarnaast maakte hij naam in het arthouse- en festivalcircuit met titels als Youth La Grande Belleza, Il Divo en Le conseguenze dell'amore.

Toni Servillo speelde al de hoofdrol in La Grande Belleza, Il Divo en Le conseguenze dell'amore. In Il Divo speelde Servillo al eens een machtige Italiaanse politicus.

Gezien The Young Pope, Il Divo en Le conseguenze dell'amore heeft regisseur Sorrentino al flink wat ervaring met films schieten over machtige mannen in Italië. Sorrentino schreef ook al eens een roman over een rechtse politicus die lijkt op Berlusconi, Tony Pagoda E I Suoi Amici .

De titel van de film over Berlusconi is Loro. Dat is Italiaans voor "zij" of "hun", maar roept ook de associatie op met "L'oro", "het goud". Sorrentino vertelde aan de Italiaanse pers dat de film mogelijk komende zomer gedraaid gaat worden. Berlusconi, mediamagnaat, voormalig eigenaar van AC Milan en de driemaal voormalige premier van Italië, is inmiddels 80 jaar oud en heeft de politieke arena van Italië verlaten.

NieuwsFilm

meest populair