Moonlight actrice Janelle Monáe vraagt om 'seks-staking'

Moonlight actrice Janelle Monáe vraagt om 'seks-staking'

Ook laten andere actrices zoals o.a. Alexandra Daddario en Emily Ratajkowski van zich horen.

Actrice Janelle Monáe heeft een geweldig jaar achter de rug; ze was namelijk te zien in de uiterst goed onthaalde Moonlight en Hidden Figures, die beide de nodige prestigieuze filmprijzen wonnen. Ze was hiervoor al tamelijk bekend, aangezien ze ook zangeres en model is, maar nu ze ook is doorgebroken in de cinemawereld, werd ze gevraagd om op de voorkant van het tijdschrift Marie Claire te verschijnen met andere (jonge) opkomende sterren zoals Emily Ratajkowski en Alexandra Daddario.

In het interview met Marie Claire werd al snel duidelijk dat Monáe een uitgesproken feministe is en opkomt voor de rechten van vrouwen; zo liep ze ook al mee in 'The Women's March' afgelopen januari tegen de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump en nu laat ze ook weten dat ze denkt dat het goed zou zijn als alle vrouwen een 'seks-staking' zouden houden om zo de ongelijkheid tussen man en vrouw tegen te gaan.

''Het wordt tijd dat mensen de vagina ook gaan respecteren. Totdat elke man mee vecht voor onze rechten denk ik dat het gewoon het beste zou zijn om te stoppen met seks. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van mannen, maar kwaadaardige en slechte mannen? Dat laat ik niet toe. Dan verdien je ook niet in mijn aanwezigheid te verkeren. Als je deze wereld op die manier meent te kunnen bezitten en beheersen, dan hoef je niet langer op mijn bijdrage daaraan te rekenen. Het wordt tijd dat we ons eens gaan realiseren dat we over een macht en magie beschikken om dat tot stand te kunnen brengen. Ik sta natuurlijk honderd procent achter 'black-girl magic', maar ik sta ook achter alle andere vrouwen''.

Ook lieten de andere actrices, die de voorkant van het tijdschrift delen met Monáe, van zich horen; zo ook Ratajkowski: ''Ik word vaak gezien als een seks-symbool, maar wanneer mensen zien dat ik ook van politiek heel wat af weet zijn ze gigantisch verbaasd. Dat is al seksistisch; waarom zou maar één van de twee mogelijk zijn? Ik word vaak genoeg gevraagd voor 'bikini-rollen' maar dat interesseert me niet, ik werk er liever hard voor om dan mee te mogen doen aan gave en interessante projecten''.

Aja Naomie King: ''Misschien klinkt dit erg ouderwets, maar aangezien ik maar erg weinig zwarte actrices in een hoofdrol zie, vraag ik me wel eens af, krijg ik überhaupt wel een baan in de filmwereld? Mijn eerste doel was eigenlijk gewoon goede bijrollen te krijgen, de rechterhand te spelen, maar als ik actrices zie als Viola Davis en Lupita Nyong'o hoop ik ook op meer''.

Zoey Deutch: ''Ik denk dat wanneer je het platform hebt en dus de mogelijkheid om de wereld beter te maken je dat dan ook moet doen, het is je taak, al helemaal op dit moment. We hebben niet lang op deze planeet maar we moeten er het beste van maken''.

Alexandra Daddario: ''Het is wel grappig, ik vind het natuurlijk leuk om jong, knap en sexy te zijn, maar dat wordt allemaal gigantisch overdreven in Baywatch en zowel ik als de andere actrices krijgen daar nu al genoeg over te horen, terwijl Zac [Efron] en Dwayne [Johnson] allebei minder aan hebben dan de vrouwen''.



NieuwsFilm

meest populair