Josh Brolin gecast als Cable in 'Deadpool 2'

Twee Marvel-rollen voor rivaliserende studio's voor Brolin?

De maandenlange zoektocht naar een geschikte acteur om in het zwaarbewapende high-tech kostuum van de mannetjesputter Cable te stappen voor Deadpool 2, is eindelijk ten einde gekomen. De eer blijkt weggelegd voor Josh Brolin (No Country for Old Men), (Milk). De casting van Brolin komt als een verrassing, aangezien zijn naam nooit de ronde deed in de omvangrijke stroom geruchten. Kyle Chandler, Brad Pitt, Russell Crowe, Michael Shannon en David Harbour hebben allemaal het nakeken gekregen.

De keuze voor Brolin is ook op een ander front een surprise, aangezien de acteur momenteel in Marvels Cinematische Universum al de rol van super-superschurk Thanos vertolkt. In die hoedanigheid werd hij al geteased in Guardians of the Galaxy, maar zal hij pas in 2018 helemaal los gaan in Avengers: Infinity War. Deadpool 2, van de concurrerende studio 20th Century Fox, komt in hetzelfde jaar uit. Hierin zal Brolin echter aan de goede kant staan. En niet voor korte duur, want hij heeft naar verluidt getekend voor maar liefst vier(!) films. Dat suggereert dat Brolin ook als Cable te zien zal zijn in andere aan de X-Men franchise gelieerde films van Fox.

Cable is van oudsher een psychisch begaafde mutant annex soldaat uit de verre toekomst, die terug in de tijd reisde om ervoor te zorgen dat zijn naargeestige wereld nooit bewaarheid kon worden. Hij heeft niet alleen een bionische arm, maar ook een indrukwekkend wapenarsenaal. De grimmige, serieuze strijder deelt een lange geschiedenis met zijn anarchistische tegenpool Deadpool, die wederom vertolkt zal worden door Ryan Reynolds.

Productie van Deadpool 2 gaat in juni van start in Canada, onder regie van David Leitch. Diens thriller Atomic Blonde zal in augustus in Nederland uitkomen, en geldt als zijn regiedebuut, hoewel hij ook als co-regisseur van John Wick optrad.



NieuwsFilm

meest populair