Charlie Hunnam verklaart zijn afwezigheid in 'Pacific Rim: Uprising'

Charlie Hunnam verklaart zijn afwezigheid in 'Pacific Rim: Uprising'

Het ging voor Hunnam opeens allemaal te snel.

Fans van de eerste Pacific Rim kijken al langer dan oorspronkelijk de bedoeling was uit naar het tweede deel. Daarin hadden zij gehoopt hoofdrolspeler Charlie Hunnam (Sons of Anarchy, Crimson Peak) opnieuw te zien, maar dat ging helaas niet door. Hunnams personage ontbreekt in Pacific Rim: Uprising. Hunnam zelf had het graag ook anders gezien. Nu noemt hij de plotseling timing van het project als voornaamste reden voor zijn afwezigheid.

Hunnam had zich al vastgelegd aan een remake van de klassieker Papillon en had daarom geen ruimte meer in zijn rooster om ook aan dit vervolg deel te nemen. 'Wat er gebeurde', volgens Hunnam, 'is dat Legendary verkocht werd aan het grote Chinese bedrijf Wanda, en hoewel Pacific Rim het in veel landen niet zo goed deed als verwacht, was het een enorme hit in China. Plotseling werd het hun eerste zorg om deze film te maken en dat wilden ze heel, heel snel doen. Daardoor veranderde hun draairooster. Ik had beiden kunnen doen, maar op dat moment waren ze het script aan het pennen en moesten ze snel weten, deed ik mee of niet?'

Hunnams afwezigheid wordt dus vooral verklaard doordat hij zich al aan andere projecten had vastgelegd. Hetzelfde geldt voor regisseur Guillermo del Toro, die eveneens geconfronteerd werd met een onverwachte haast in het project en het moest laten varen omdat hij al aan iets anders werkte. Dat is enigszins ironisch, aangezien het lang duurde voordat Del Toro eindelijk voldoende steun voor het vervolg kreeg.

Fans van de eerste film kunnen desondanks uitkijken naar nieuwe optredens van Charlie Day, Burn Gorman en Rinko Kikuchi. De nieuwe hoofdrol is echter voor John Boyega, die de zoon van het door Idris Elba's gespeelde personage Stacker Pentecost speelt. De regie ligt nu in handen van Steven S. DeKnight (Daredevil, Spartacus), terwijl Del Toro als producent toch nog nauw bij het project betrokken is. Datzelfde geldt dus helaas niet voor Hunnam.

Pacific Rim: Uprising moet vanaf februari 2018 te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair