Algemeen

Chris Pratt over enge 'Jurassic World 2' en onbegrijpelijk ontvangst 'Passengers'

Passengers kreeg net aan 30% op Rotten Tomatoes.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 09:39 in Algemeen
In gesprek met Screen Rant en Variety heeft Guardians of the Galaxy-ster Chris Pratt e.e.a. losgelaten over Jurassic World 2, waarin hij uiteraard terugkeert, en de toch zeer matige ontvangst van de film Passengers, waarin hij te zien was met Jennifer Lawrence.

Jurassic World 2

Het is niet veel wat Pratt tegenover Screen Rant zei over Jurassic World 2, maar het wordt andermaal duidelijk dat het vervolg een andere benadering lijkt te krijgen. " Aw man, J.A. Bayona? Ken je die filmmaker? Hij een opmerkelijk filmmaker. Als je The Impossible of A Monster Calls niet hebt gezien, ik bedoel hij is visueel een meester. Diepe emoties en spanning. Ik denk dat Jurassic World 2 een engere versie wordt. Iets duisterder en het verhaal zal uitdijen en voortgezet worden op een manier die echt onverwacht is en je je niet kunt inbeelden." In de zomer van 2018 verschijnt deel 2 in de bioscoop.

Onbegrijpelijk ontvangst Passengers

Verleden jaar verscheen van regisseur Morten Tyldum de sci-fi film Passengers, welke maar liefst $110 miljoen kostte om te maken. De critici bleek niet onder de indruk en kraakte de film veelal. Variety vroeg aan Pratt of hij verrast was. "Ja, zeker, dat deed het zeker. Ik ben daar redelijk van geschrokken. Het was zeker een lesje." Hij lijkt het ook niet te begrijpen. "Ik denk dat de film erg goed was en ik ben er trots op hoe de film heeft uitgepakt en heeft gepresteerd."

Hij blijkt ook goed op de hoogte te zijn van de Rotten Tomatoes-score, slechts 31%. "Maar de ontvangst onder de critici was teleurstellend negatief in vergelijking met de Cinemascore. De film kreeg dezelfde score op Rotten Tomatoes als Paul Blart: Mall Cop [33%], misschien wel slechter." En hij vervolgt: "Ik wil niet in de situatie verkeren waarin ik critici het kwalijk neem dat ze een film niet goed vinden. Dus ik stop nu. De film is wat het is en ik ben er trots op." Uiteindelijk noteerde Passengers een prima $300 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

Dat van Passengers is vrij simpel te verklaren toch? Veel critici vonden het een veels te rechttoe rechtaan sf-film waarbij duidelijk veel aan de structuur gesluiteld was. Oorspronkelijk was de structuur zo dat het meer een mysterie was waarbij de twist voor J-law ook een twist voor de kijker was. Er werd diverse malen opgemerkt dat dat veel beter zou werken, de film veel intrigerender, mysterieuzer, spannender en emotioneler zou maken. Maar wederom had de studio geen vertrouwen in de kijker.

Jammer dat Pratt dat er niet bij durft te halen.

nooffencetaken

Avatar

Passengers was voor het oog een plaatje(vind ik). En het acteer werk was ook dikke prima. Dat het qua verhaallijn wat minder was en hier en daar wat voorspelbaar, tja daar kan ik best mee leven. Vind het een film die ik jaarlijks prima kan kijken. Al is het alleen al omdat dat J-law er fantastisch uitziet in deze film.

Robbepost

Avatar

Ik vind het ook maar een matige film. Inderdaad visueel wel mooi, maar WEER geen verassingen of originele zaken. Erg standaard dus.
Wat mij betrefd hadden ze het inderdaad geheim mogen houden wat Prattje heeft gedaan en middels een flashback op het einde kunnen laten zien.

benjamin

Avatar

Ik heb de film nu niet gezien maar op basis van wat ik gehoord heb, zijn er ook heel wat mensen die wat Prattje gedaan heeft niet al te koosjer vonden en dat zal ook wel meegespeeld kunnen hebben bij de negatieve ontvangst.

Verder blijft natuurlijk het wel relevant in het achterhoofd te houden hoe RT werkt, de gemiddelde score is nog een steeds een 5/10, dat is niet geweldig maar ook evenmin abominabel.

Master Of Films

Avatar

zijn er ook heel wat mensen die wat Prattje gedaan heeft niet al te koosjer vonden
Bedoel je hiermee. Wat zijn karakter gedaan heeft tov Aurora?

Was trouwens lekker gespoild tijdens de trailers. Maar hierdoor mist je wel de motivatie waarom hij dat gedaan heeft. Alhoewel...je kan wel wat uit de trailers halen en enkele conclusies hier uit trekken.

Anyways. Midnight's Edge heeft een prachtige analyze/review/making of (podcast) gemaakt over Passengers. MINI RANT: Maar goed daar wordt hier geen aandacht aanbesteed behalve ADHD Johns. Honest Boring Trailers e.d.


horizon

Avatar

Vooral in de VS werd het "immorele" gebeuren breed uitgemeten in veel recensies. In Europa zag je dat stuk minder terugkomen.

Vond het zelf een beste goede film. Pratt en Lawrence weten de film gewoon goed te dragen. Visueel sowieso erg goed vormgegeven film.

Ed Crane

Avatar

Tja, laat het maar weer aan SJW's over om een sterk uitgangspunt voor een sf-plot te ruïneren. Angst voor die idiote reacties zal inderdaad zijn waarom de plotstructuur is omgegooid, maar beter hadden ze zich daar niks van aangetrokken, want kritiek van die mensen krijg je toch altijd, nu dus ook. Enige verschil is nu een film met een minder sterk plot.

Decepticon

Avatar

Ik vind het ook een goede film en idd fantastisch mooi vormgegeven.
Dat plotpunt van Pratt's personage had idd misschien beter anders gekund en geheim kunnen houden tot later in de film. Maar dat maakt het imo geen slechte film.
Desniettemin vind ik het een goede een erg vermakelijke en spannende film. En zal hem ook wel op blu-ray kopen.
Die score van Rotten Tomatoes betekend altijd nog dat in principe éénderde van de recensenten de film wel goed vindt.

benjamin

Avatar

Ed Crane "Tja, laat het maar weer aan SJW's over om een sterk uitgangspunt voor een sf-plot te ruïneren."
Dat SJW-begrip lijkt toch ook iets handigs te zijn om even op te brengen als je plots met andere meningen wordt geconfronteerd.

benjamin

Avatar

Master Of Films "Was trouwens lekker gespoild tijdens de trailers."
Eigenlijk niet echt, het is juist opvallend goed verzwegen in de promocampagne wat er precies gebeurt. Alsof de makers zelf aanvoelden dat dat misschien minder goed zou overkomen...

Goku32

Avatar

Ik vond Passenger niet eens zo een slechte film, Jurrasic world daar in tegen die vond ik wel erg jammer. Het einde was zo slecht hopelijk hebben ze daar van geleerd. zo veel fouten zaten er in jurrasic world.

Ed Crane

Avatar

Benjamin "Dat SJW-begrip lijkt toch ook iets handigs te zijn om even op te brengen als je plots met andere meningen wordt geconfronteerd."

Niet in gevallen waarin ik meen dat het om overdreven 'morele' verontwaardiging/ kritieken gaat waar eerder een 'agenda' achter lijkt te zitten dan een serieuze filmkritiek waarin films in de eerste plaats worden beoordeeld op artistieke mérites.

benjamin

Avatar

Ed Crane "Niet in gevallen waarin ik meen dat het om overdreven 'morele' verontwaardiging/ kritieken gaat waar eerder een 'agenda' achter lijkt te zitten dan een serieuze filmkritiek waarin films in de eerste plaats worden beoordeeld op artistieke mérites."
En de gevallen waarin jij dat meent zijn dat toch gevallen waarin jij het niet eens bent?

benjamin

Avatar

En wat een toeval dat ik nu net dit filmpje tegenkomt:

Ed Crane

Avatar

Benjimin "En de gevallen waarin jij dat meent zijn dat toch gevallen waarin jij het niet eens bent?"

Hoe bedoel je dit precies?

Ed Crane

Avatar

Ja dat filmpje heb ik ook gezien. Wat opvalt in de comments is dat verreweg de meeste mensen de voorkeur geven aan de oorspronkelijke versie (iig toen ik de comments doornam), wat ik al verwachtte.

benjamin

Avatar

Ed Crane "Hoe bedoel je dit precies?"
Dat ik er niet zo zeker ben of elke kritiek m.b.t. de plot gewoon een geval is van doorgedreven SJW's. En op deze manier zet je natuurlijk heel simpel dergelijke kritiek (die verschilt van de eigen mening) aan de kant als maar wat geroep van een groep die niet per se serieus dient genomen te worden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair