'Life of Pi'-regisseur Ang Lee maakt actie-thriller 'Gemini Man'

In de film moet een huurmoordenaar op leeftijd het opnemen tegen een 25 jaar jongere versie van zichzelf.

De gevierde regisseur Ang Lee (Brokeback Mountain, Life of Pi, Billy Lynn's Long Halftime Walk) is in vergaande onderhandelingen om de regie op zich te nemen van de actie-thriller Gemini Man voor Skydance.

Gemini Man werd voor het eerst ontwikkeld door Disney in de jaren '90 en gaat over een huurmoordenaar op leeftijd die het moet opnemen tegen een 25 jaar jongere kloon van zichzelf die op het hoogtepunt van zijn kunnen is.

Darren Lemke schreef het oorspronkelijke script voor Disney, dat de film in 1997 door wijlen Tony Scott wilde laten maken. Sindsdien hebben Brian Helgeland, Andrew Niccol en David Benioff allen gesleuteld aan het script. Curtis Hanson en Mel Gibson werden over de jaren heen genoemd als mogelijke regisseurs. Jerry Bruckheimer tekende recent nog om de film te produceren.

Het project werd jaren lang als onverfilmbaar beschouwd omdat men niet wilde dat twee verschillende acteurs hetzelfde personage op verschillende leeftijden zouden spelen (zoals in bijvoorbeeld Looper). Met de technologische vooruitgang op het gebied van het verjongen van doorgewinterde acteurs is het nu wel mogelijk om Gemini Man op de gewenste manier te maken. We zagen de techniek eerder in beperkte mate toegepast in films als Ant-Man, Tron: Legacy en Captain America: Civil War.



NieuwsFilm

meest populair