Johnny Depp verrast fans als Jack Sparrow in Disneyland

Disney probeert met een ludieke marketingactie de buzz rondom het aankomende vijfde deel uit de Pirates of the Caribbean-reeks te vergroten.

Je zou het bijna niet meer geloven dat de Pirates of the Caribbean-filmserie gebaseerd is op een populaire gelijknamige attractie in Disneyland. Het simpele boottochtje gaf schijnbaar al voldoende inspiratie voor vier films rondom piraat Jack Sparrow, gespeeld door een altijd veelzijdige Johnny Depp (Fantastic Beasts and Where to Find Them, Alice Through the Looking Glass), en daar komt over enkele weken nog een vijfde film bij: Dead Men Tell No Tales (of Salazar's Revenge, zoals de film in Nederland heet). Om deze aankomende Pirates-film opnieuw onder de aandacht te brengen kwam Disney met een leuke actie door terug te gaan naar de roots van de franchise.

Het moest even schrikken zijn geweest voor de bezoekers van Disneyland Californië die afgelopen woensdag instapten in de Pirates of the Caribbean-attractie. Één van de animatronics (bewegende poppen) in de ride was namelijk vervangen door niemand minder dan Jack Sparrow-vertolker Depp zelf. Geheel gekleed in het klassieke en bekende piratenkostuum verraste Depp de voorbijvarende pretparkgasten op een komische en spontane manier. De actie werd namelijk nergens van de te voren aangekondigd.

Geheel volgens bedoeling is deze ludieke actie van het huis van de muis natuurlijk ook vastgelegd door aanwezige fans en volop gedeeld op social media. Volgens velen was het bezoek van Depp aan het Amerikaanse pretpark dan ook niets meer dan een slimme marketingactie. Aangezien de interactie tussen de levende rum-verslaafde Sparrow en de mensen in de voorbijvarende bootjes ook professioneel werd vastgelegd op camera, lijkt deze aanname ook wel te kloppen.

Desondanks blijft het natuurlijk altijd leuk om zo'n bekend iemand als Depp in levenden lijve te ontmoeten. Het geschoten beeld zal waarschijnlijk worden gebruikt als promotiemateriaal voor de aankomende film, of dienen als een van de extra's voor op de Blu-ray-release. Beelden van Depps bezoek aan het befaamde attractiepark gemaakt door de nietsvermoedende gasten zijn onder andere met de hashtag "#jacksparrow" op Instagram te zien. Filmstudio Disney probeert zo wellicht ook wel wat extra buzz te vergaren rondom Dead Men Tell No Tales. De voorgaande films uit de franchise werden wisselend ontvangen, maar scoorden wel goed aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

In Dead Men Tell No Tales keert Depp inmiddels alweer voor de vijfde keer terug als het geliefde personage Jack Sparrow. Ditmaal wordt de doldwaze piraat achterna gezeten door Capitán Salazar als hij het mythische wapen van de Griekse zeegod Poseidon probeert te vinden. Deze oude vijand wil samen met zijn spookpiratenleger wraak nemen op Sparrow en elke piraat op het water doden. Alleen met het artefact van Poseidon is Salazar te stoppen. De film, waarin ook een aantal oude bekende gezichten zal terugkeren, is geregisseerd door Kon-Tiki-regieduo Joachim Rønning en Espen Sandberg en zal vanaf 24 mei te zien zijn in de plaatselijke filmzaal. Hieronder als toegift de trailer van het veelbelovende piratenspektakel!



Leuk extraatje: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales zal als eerste in première gaan in Disneyland Shanghai. Het is daarmee volgens Disney de eerste grote Hollywoodproductie die in China in première gaat.

NieuwsFilm

meest populair