Matt Reeves over zijn 'The Batman'

Matt Reeves over zijn 'The Batman'

Het personage is voor hem een echte gekwelde ziel.

Er is vrij weinig bekend over de invalshoek van regisseur Matt Reeves met betrekking tot The Batman. Tegenover Los Angeles Daily News gaf hij nu iets van openheid over zijn interpretatie van het personage. De voornaamste aantrekkingskracht van Batman blijkt voor Reeves te zijn dat hij een "gekwelde ziel" is.

"Het is vreemd om te mogen werken aan de twee franchises waar ik me als kind het meest aan verbonden voelde," vertelde Reeves. "Ik was als kind net zo geobsedeerd met Batman. Wat ik zo interessant vind aan hem als een personage is, dat als het aankomt op zijn superkrachten, hij geen superheld is, maar een gewoon mens. En hij is een gekwelde ziel die vrede met zijn verleden probeert te krijgen en een weg wil vinden in een wereld waarin zoveel niet klopt. Het is een erg krachtig personage, op eenzelfde manier als Caesar dat ook is."

Reeves werd aangetrokken als regisseur, toen Ben Affleck besloot zich alleen te richten op het acteerwerk. Hij vond het teveel om de superheldenfilm ook nog te moeten regisseren. Voorlopig staat het werk stil: Reeves concentreert zich eerst op zijn tweede Apes-film, War for the Planet of the Apes, en gaat dan aan de slag met The Batman.



NieuwsFilm

meest populair