David Lynch is klaar met het maken van films

David Lynch is klaar met het maken van films

Wat vind jij de beste David Lynch-film?

De geliefde filmmaker David Lynch heeft aangegeven dat hij geen films meer zal maken. Dit heeft Lynch bevestigd tegenover Sydney Morning Herald. Het is geen enorme verrassing, aangezien zijn laatste film stamt uit 2006.

"Er is veel veranderd. Zoveel films deden het niet goed aan de box office ondanks dat het geweldige films hadden kunnen zijn en de dingen die het wel goed doen aan de box office zijn niet de dingen die ik zou willen doen." Op de vraag of Inland Empire zou laatste film is, zei Lynch: "Ja, dat is zo."

Lynch is als schrijver en regisseur betrokken bij het revival-seizoen van de serie Twin Peaks, welke later deze maand van start gaat op de zender Showtime. De regisseur is uiteraard bekend van de klassiekers Eraserhead (1977), The Elephant Man (1980), Blue Velvet (1986) en Mulholland Dr. (2001) en leverde ook titels af als Dune (1984), Wild at Heart (1990), Lost Highway (1997) en The Straight Story (1999).

Lynch werd in zijn carrière genomineerd voor vier Oscars. Drie keer voor Beste Regisseur (The Elephant Man, Blue Velvet, Mulholland Dr.) en voor Beste Script (The Elephant Man). In totaal kregen zijn films dertien Oscarnominaties.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair