Recensies 'Alien: Covenant': terug naar stevige sci-fi horror

Recensies 'Alien: Covenant': terug naar stevige sci-fi horror

Veel meer een Alien-film.

Van het weekend plaatsten we al een aantal eerste online reacties die op Twitter verschenen, maar ondertussen druppelen ook de eerste echte recensies voor Alien: Covenant online. Het vervolg / de prequel belooft in ieder geval een stuk steviger te worden, maar weet de film iets goed te maken ten opzichte van het toch wat tegenvallende Prometheus uit 2012? Eén ding lijkt duidelijk; het is veel meer een Alien-film, met hier en daar wat kanttekeningen.

Hieronder een greep uit de recensies die reeds zijn verschenen, met een aantal snelle quotes. We hebben spoilers ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op 79 procent na 34 recensies, met een 6.6/10 als gemiddelde beoordeling.

Entertainment Weekly - Positief

"Alien: Covenant is een spektakel dat we al tien jaar niet zien bij zomerfilms. De film maakt je misselijk en lacht je uit terwijl je aan het kotsen bent (niet letterlijk)."

TheWrap - Positief

"Een interstellaire versie van Friday the 13th met een respectabele groep acteurs als de kampbegeleiders en verschillende jagende slijmerds als Jason Voorhees."

Den of Geek - Negatief

"Het is een fraai uitziende en esthetisch schitterende film welke een droge remake is van de orginele klassieker uit 1979, met alle perfectionisme inspanningen van een meester die de opdracht heeft zijn eerdere werk na te jagen."

Collider - Matig positief

"Of je nu een Prometheus-vervolg of een Alien-film wilt, je wilt een film die samenhangend is. En het kan niet ontkent worden dat Covenant een structureel uitgedaagde film is die voelt alsof het twee films gemengd zijn, alleen voor het publiek."

We Got This Covered - Matig positief

"Alien: Covenant bewandelt de mainstream monsterfilm-route met veel energie, zelfs als verhaalelementen overgecompliceerd zijn en te bezeten zijn van franchise-links."

CBR - Positief

"Ben gewaarschuwd: Alien: Covenant is 40 procent Alien, 50 procent Prometheus en 10 procent absolute waanzin."

CraveOnline - Negatief

"Zo herkenbaar, zo verwerpbaar en zo basaal zelfzuchtig dat de film je zomaar het geloof in de franchise kan wegnemen."

In heel wat Europese landen verschijnt Ridley Scotts Convenant deze week al in de bioscoop. Onder meer de Nederlandse en Amerikaanse fans moeten een weekje langer wachten. Hieronder een clip met de Xenomorph!



NieuwsFilm

meest populair