Lang uitgestelde 'Leatherface' krijgt eindelijk releasedatum

Lang uitgestelde 'Leatherface' krijgt eindelijk releasedatum

Zijn we deze Halloween klaar voor een nieuwe Texas Chainsaw Massacre?

Net als de monsters die hen bevolken willen klassieke horrorfranchises simpelweg nooit sterven. Het kan een paar jaar duren, maar na zekere tijd keren onze o zo geliefde maniakale slachters altijd weer terug, of er iemand op zit te wachten of niet. Deze Halloween kunnen liefhebbers van het genre eindelijk uitkijken naar de terugkeer van kannibaal Leatherface. Het nieuwe deel in de Texas Chainsaw Massacre reeks heeft lange tijd op de plank gelegen, maar krijgt dit najaar dan toch eindelijk de beloofde release.

Aldus liet producente Christa Campbell weten via Twitter. Haar bericht luidde 'Aan al onze Leatherface fans. De film wordt in oktober uitgebracht.' De mededeling ging gepaard met een onheilspellende foto van een klein jochie met bloederige tekst op zijn rug. We kunnen aannemen dat dit de jonge Leatherface is, aangezien we al wisten dat de film een prequel zou zijn die diens jeugd uit de doeken doet.

Volgens de plotsynopsis die de ronde doet handelt Leatherface over een groepje tieners dat een verpleegster kidnapt na een uitbraak uit een inrichting. Tijdens hun trektocht folteren ze de arme vrouw, waardoor de mentale stoppen bij één van de jochies doorslaan. Zo wordt Leatherface geboren. Of daar ook kettingzagen bij betrokken zijn valt nog te bezien.

Leatherface wordt geregisseerd door het Franse duo Julien Maury en Alexandre Bustillo (Livid) met hoofdrollen voor Stephen Dorff en Lili Taylor. Een Nederlandse releasedatum is nog niet beschikbaar, maar zal vast niet ver van de Amerikaanse afliggen.


Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair