Leatherface (2017)

Leatherface: The origin story of "The Texas Chainsaw Massacre".

Hoe is de iconische seriemoordenaar tot zijn daden gekomen? Deze wankele prequel met veel gorigheid geeft antwoord.
play

4,6 details

  • 90 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Jaren voor de beruchte gebeurtenissen uit de horrorklassieker Texas Chain Saw Massacre woonde de moordlustige Sawyer familie al in Texas. De jongste telg wordt veroordeeld tot een gesticht, na een verdacht incident waarbij de dochter van de lokale sheriff om het leven kwam. Jaren later kidnapt de jongen een jonge verpleegster en ontsnapt met nog drie ingezetenen. Achterna gezeten door de autoriteiten, inclusief de gestoorde sheriff die wraak wil voor de dood van zijn dochter, gaat de tiener op een helse reis die hem zal maken tot het monster dat wij kennen als Leatherface.

Regie
Alexandre Bustillo
Julien Maury
Cast
Stephen Dorff, Lili Taylor, Velizar Binev, Dejan Angelov, James Bloor, Christopher Adamson, Simone Levin, Dimo Alexiev, Nicole Andrews, Finn Jones, Ian Fisher, Julian Kostov, Lorina Kamburova, Vanessa Grasse, Jessica Madsen, Sam Strike, Boris Kabakchiev, Nathan Cooper, Sam Coleman, Hristo Milev.
Release
25.08.2017
Release NL
02.11.2017
Release DVD
09.03.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Julie Maury en Alexandre Bustillo| Cast : Lili Taylor (Verna), Stephen Dorff (Hal), Sam Strike (Jackson), Vanessa Grasse (Lucy), Sam Coleman (Bud), Jessica Madsen (Clarice), James Bloor (Ike), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2017

Iets meer dan twee maanden geleden overleed Tobe Hooper. De filmmaker, wiens naam voor altijd verbonden zal blijven met moordlustige kettingzagen, zou je gunnen dat hij een slechte prequel van zijn eigen klassieker The Texas Chainsaw Massacre niet meer had hoeven meemaken. Maar hij koos er zelf voor om als uitvoerend producent van Leatherface op te komen draven.

Echt van een leien dakje ging het overigens allemaal niet en dat geeft te denken. Het project liep behoorlijk wat vertraging op en de productie werd verplaatst van het zuiden van de Verenigde Staten naar Bulgarije. Voor de regie werd het Franse duo Julien Maury en Alexandre Bustillo bereid gevonden, waarmee hun vierde horrorfilm gemarkeerd wordt. Het heeft na afloop van de opnamen vervolgens ook nog eens ruim een jaar geduurd voor het eindresultaat de bioscopen vond.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

Leatherface Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Leatherface

acties