Blu-ray

Blu-ray review 'Leatherface' - terug in het bloederige Texas

Het achtste deel is een prequel.

door Bram de Groot om 21:14 in Blu-ray
Regie: Julie Maury en Alexandre Bustillo | Cast: Lili Taylor (Verna), Stephen Dorff (Hal), Sam Strike (Jackson), Vanessa Grasse (Lucy), Sam Coleman (Bud), Jessica Madsen (Clarice), James Bloor (Ike), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Bioscooprelease: 02.11.2017 | FilmTotaal recensie: 1,5 ster

Het uitmelken van slasher-/horrorfranchises is eigenlijk helemaal niet zo heel erg. De meeste vervolgen in het genre gaan niet voor de originaliteitsprijs en zijn vooral vermakelijk doordat ze de standaard ingrediënten opnieuw verpakken, met nieuwe gezichten en als het een beetje meezit met voldoende spanning. Zo'n film is Leatherface ook. Dit achtste deel in de Texas Chainsaw-franchise is (opnieuw?) een prequel. Niets bijzonders dus, prima voor een direct-to-dvd uitgave. Al draaide deze zowaar op het witte doek.

In Leatherface woont de beruchte, moordlustige familie Sawyer al in Texas. Nadat de dochter van de lokale sheriff op een verdachte manier om het leven komt, wordt de jongste Sawyer, Jedidiah, in een gesticht gestopt. Tien jaar later veroorzaakt de jongen een bloedbad in de inrichting, kidnapt hij de nieuwe verpleegster Lizzy en ontsnapt hij met nog drie patiënten. De sheriff is gebrand op wraak voor de dood van zijn dochter en zet een klopjacht in op de groep. Zo begint Jed aan een helse en bloederige reis die hem zal vormen tot het monster dat we kennen als Leatherface.

Dutch FilmWorks bracht Leatherface - goed voor nog geen miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.

Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051889599821 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-ray schijf van Leatherface uiteraard de verwijzing naar de franchise en op de achterkant zowaar een quote van het alom bekende theglobeandmail.com.

Beeld

Van deze uitgave van Dutch FilmWorks wordt er vooraf niet heel verwacht, maar dit blijkt toch anders uit te pakken. DFW heeft weer een prima High Definition-schijf afgeleverd. De kleuren zijn zoals ze horen en de scherpte is fraai. Deze worden ook niet gestoord door een onnodige ruis en de nodige donkere scènes pakken prima uit. Een nette schijf dus!

Geluid

John Frizzell is de man achter de muziek en het zal je niet verbazen dat hij ook de muziek verzorgde voor titels als Texas Chainsaw 3D en Shelter. Het is dus erg basic, met de herkenbare genre-tunes en scarejumps. Dialoog is prima te volgen, ook via deze DTS-HD 5.1 geluidstrack.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft een kale schijf het schap ingestuurd. Raar is dit niet. De film heeft het financieel veel te mager gedaan. De prijs is er met nog geen 10 euro ook naar. Hieronder de online featurette 'Behind the Mask: The Making of Leatherface':


Typische b-horror op een basic Blu-ray schijf

Leatherface doe je tussendoor en is gemaakt voor de liefhebber van de standaard slasher. Genoeg slachtoffers en hier en daar nog wat spanning ook. Misschien op een regenachtige zondagmiddag? Check hieronder de trailer:2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tycho Nestoris

Avatar

haha, ik wist niet eens dat deze film bestond.

Agent-P

Avatar

Gezien. Snap niet waar het genre ''horror'' vandaan komt. Heb geen moment gehad dat ik ook maar nerveus of zweterig werd. Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien.

NieuwsFilm

meest populair