'Pirates of the Caribbean 5' online gezet; 'Cars 3' de volgende?

'Pirates of the Caribbean 5' online gezet; 'Cars 3' de volgende?

En wat is het verschil tussen IMAX en de gewone bioscoopversie?

UPDATE 17 mei: Het lijkt erop dat Pirates of the Caribbean 5 ondertussen online is gezet door de groep Hackers die zichzelf TheDarkOverlord noemt. Er verschijnen ondertussen ook berichten dat ze tevens een kopie hebben van Cars 3. Walt Disney zou samen met de FBI achter de groep aanzitten. De onderstaande downloads zijn offline gehaald, maar de website Softpedia meldt dat er weer een versie beschikbaar is van 54 GB en een versie van 754 MB.

Bekijk de afbeelding
Origineel bericht:

Volgens The Hollywood Reporter heeft Disney CEO Bob Iger tijdens een bijeenkomst van ABC medewerkers gemeld dat een van hun grote films is gekaapt door hackers. Deze zouden om losgeld vragen. Geeft Disney dit niet, dan wordt de film vrijgegeven aan het publiek.

Iger zou de titel van de film niet hebben genoemd, maar om de verspreiding tegen te gaan zou hij de online piraten een enorm bedrag in bitcoins moeten betalen. Doen ze dit niet dan zouden de hackers de eerste 5 minuten vrijgeven, gevolgd door 20 minuten per keer totdat Disney aan hun voorwaarden voldoet.

Deadline heeft via hun bronnen vernomen dat het gaat om Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, in Nederland bekend onder titel Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge. Disney zou niet ingaan op de eisen van de hackers, dus wie weet lekt de film snel online. Joachim Rønning en Espen Sandbergs Salazar's Revenge gaat vanaf 24 mei wereldwijd in première.

Recent werd Netflix geconfronteerd met een dezelfde situatie. Hackers verspreidden eind april afleveringen van de hitserie Orange Is the New Black.

Hieronder ook nog een vergelijking tussen de IMAX en de gewone bioscoop versie. De IMAX-versie heeft 26 procent meer beeldmateriaal.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair