Algemeen

'Pirates of the Caribbean 5' online gezet; 'Cars 3' de volgende?

En wat is het verschil tussen IMAX en de gewone bioscoopversie?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:53 in Algemeen
UPDATE 17 mei: Het lijkt erop dat Pirates of the Caribbean 5 ondertussen online is gezet door de groep Hackers die zichzelf TheDarkOverlord noemt. Er verschijnen ondertussen ook berichten dat ze tevens een kopie hebben van Cars 3. Walt Disney zou samen met de FBI achter de groep aanzitten. De onderstaande downloads zijn offline gehaald, maar de website Softpedia meldt dat er weer een versie beschikbaar is van 54 GB en een versie van 754 MB.


Origineel bericht:

Volgens The Hollywood Reporter heeft Disney CEO Bob Iger tijdens een bijeenkomst van ABC medewerkers gemeld dat een van hun grote films is gekaapt door hackers. Deze zouden om losgeld vragen. Geeft Disney dit niet, dan wordt de film vrijgegeven aan het publiek.

Iger zou de titel van de film niet hebben genoemd, maar om de verspreiding tegen te gaan zou hij de online piraten een enorm bedrag in bitcoins moeten betalen. Doen ze dit niet dan zouden de hackers de eerste 5 minuten vrijgeven, gevolgd door 20 minuten per keer totdat Disney aan hun voorwaarden voldoet.

Deadline heeft via hun bronnen vernomen dat het gaat om Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, in Nederland bekend onder titel Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge. Disney zou niet ingaan op de eisen van de hackers, dus wie weet lekt de film snel online. Joachim Rønning en Espen Sandbergs Salazar's Revenge gaat vanaf 24 mei wereldwijd in première.

Recent werd Netflix geconfronteerd met een dezelfde situatie. Hackers verspreidden eind april afleveringen van de hitserie Orange Is the New Black.

Hieronder ook nog een vergelijking tussen de IMAX en de gewone bioscoop versie. De IMAX-versie heeft 26 procent meer beeldmateriaal.
19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

cool, hoort dat bij de wereldwijde cyberaanval van afgelopen weekend of zijn dit andere ransomeware-hackers

Master Of Films

Avatar

Aha, daarom kreeg ik die specifieke haaienscene voor mijn mik tijdens mijn IMAX voorstelling.

benjamin

Avatar

Master Of Films "Aha, daarom kreeg ik die specifieke haaienscene voor mijn mik tijdens mijn IMAX voorstelling."
Die wordt volgens mij ook tijdens reguliere (niet-IMAX) voorstelling van Guardians 2 vertoond hoor.

Decepticon

Avatar

Wat een mietjes die hackers, ze durven niet eens de film in 1x in zijn geheel online te zetten.

Banned

Avatar

Benieuwd of Disney die imax bersie op,de 3D blu-ray zal zetten.

Prince John

Avatar

Nou is simpel; of de hackers bluffen, of de film wordt online gezet, maar Disney zal lang van zijn leven nooit betalen. Dat zou het stomste zijn wat ze kunnen doen.

Master Of Films

Avatar

benjamin "Die wordt volgens mij ook tijdens reguliere (niet-IMAX) voorstelling van Guardians 2 vertoond hoor."
Dat kan ik niet bevestigen of ontkennen. Wat ik wel kan zeggen is dat de 1.90:1 aspect ratio niet aan de orde geweest zal zijn tijdens reguliere (niet-IMAX) voorstellingen van Guardians 2 ;)

Ereptile

Avatar

Ik vraag me af of de box office van een film zoals Pirates hier onder zal gaan lijden... Ik bedoel, naar de bios ga je toch niet alleen voor de film, maar voor de gehele bioscoop ervaring?

Samen (of alleen) naar de bioscoop met een grote bak popcorn (of andere snacks) en wat te drinken, kijkend naar een mega beeldscherm met een goede/leuke/op z'n minst vermakelijke film. Dat voegt voor mij meer toe dan een filmpje kijken op je bank of bureaustoel en een headset....

Steve-O

Avatar

Best vet 1.90 beeldverhouding, zou dan ook leuk zijn als de blu-ray ook die beeldverhouding krijgt.

Blackwolf

Avatar

stelletje aso's , bah,

Rich Art

Avatar

@Ereptile: Als de film daadwerkelijk van te voren uitlekt, dan ga je dat inderdaad aan de boxoffice merken. Wij gaan misschien voor de ervaring, maar het gros van de mensen niet, vrees ik...
Expendables 3 heeft daar ook last van gehad door eerder op het internet te hebben gestaan.

Master Of Films

Avatar

Expendables 3 had ook last van iets anders, namelijk de PG-13 rating. Waardoor fans ook pissed waren. Zelfs Stallone heeft bekend dat het een vergissing was.
Overgens was de workprint van X-Men Origins:Wolverine ook uitgelekt. Ondanks dat de film was uitgelekt had de film had in de eerste weekend geen last van de boxoffice. Het was de bekende word of mouth (de film was gewoon shit), waardoor de film niet verder ging groeien in de boxoffice.

Akke Moeka Hara

Avatar

Al zou ik het kunnen kijken illegaal, dan nog niet.
Ik support dit niet en de enige macht die ik hierin heb is gewoon niet kijken of in dit geval downloaden.
Ookal verdienen ze miljoenen in die wereld van Disney, dan nog is het werk van mensen die hier elke dag veel tijd en energie in hebben gestoken, en dat maakt het gewoon werk van iemand en dat steel of jat je gewoon NIET!!!
Zelf zou je dat ook niet willen, baklappen.

horizon

Avatar

Waarom faciliteert filmtotaal links naar illegaal materiaal?

Triest. Schandalig eigenlijk.

Blackwolf

Avatar

@Akke Moeka Hara Bedankt!!

Master Of Films

Avatar

TheDarkOverlord hebben niet alleen films gestolen, maar ze hebben ook 180,000 US patiëntendossiers in hun bezit gekregen dmv enkele hacks. Uiteraard worden enkele medische instanties hiermee afgeperst. Het bleef dus niet bij Netflix's Orange Is the New Black. Deze idioten gaan wat mij betreft a bridge too far.

Decepticon

Avatar

En FilmTotaal helpt de hackers gewoon mee, door de website te vermelden waar je de film illegaal kan downloaden. Goed bezig Bram!

Echt onbegrijpelijk.....

GreenHornet

Avatar

ik vond de film tegen vallen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair