Nieuwe 'Apes'-film rondt verhaal Caesar af

Nieuwe 'Apes'-film rondt verhaal Caesar af

Maar is niet het eind van een franchise.

Met het succes van Rise of the Planet of the Apes en Dawn of the Planet of the Apes en binnenkort de release van War for the Planet of the Apes, is het de vraag waar de franchise eindigt. Duidelijk is dat het creatieve eindpunt bij Planet of the Apes (1968) ligt, maar wanneer het verhaal van de nieuwe films dat punt bereikt is nog niet helder. Na de aankondiging van War liet regisseur Matt Reeves recent namelijk weten een vierde film gepland te hebben.

Nu legt producent Peter Chernin uit dat War gaat dienen als eindpunt van een trilogie, dus niet de derde film in een franchise. "We hebben de drie films altijd als een trilogie beschouwd. Niet dat we willen zeggen dat hij het einde vormt van de Apes-films, want onze intentie is altijd geweest om dicht bij de originele Apes-film uit te komen," aldus Chernin.

"Maar we hebben deze drie films altijd als een trilogie gezien en ik denk dat deze film op zekere manier de trilogie van Caesar afrondt. Wat we proberen te doen met deze film, is het naar een laatste oorlog tussen mensen en apen te brengen en natuurlijk zie je wel wat daarin zal gebeuren. Toen Caesar geboren werd, brachten we hem naar een botsing met de mensheid. En dat verhaal wilden we met deze film afronden."

Dat statement verklaart dan ook de teasers met daarin zinnen als aanschouw het eind. De reis van Caesar (Andy Serkis) als mythisch figuur zal ten einde komen, maar de franchise niet. War draait vanaf 13 juli in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair