Emma Roberts wordt langzaamaan blind in drama 'Now I See You'

Waargebeurd verhaal naar de memoires van Nicole Kear.

Rik Timmer 18 mei 2017 13:08 in Algemeen
Uit het filmfestival van Cannes komen de laatste paar dagen aardig wat projecten naar voren, waaronder Now I See You. Deze is gebaseerd op de memoires van Nicole Kear, die op 19-jarige leeftijd te horen kreeg dat ze binnen tien jaar blind zou worden. Hoewel er nog geen filmmaker in beeld is hebben de makers achter de onderneming wel een actrice gevonden voor de hoofdrol: Emma Roberts (Nerve).

Het gelijknamige schrijfwerk Now I See You verscheen in 2015 op de Amerikaanse markten. Daarin beschrijft Kear dat ze op jonge leeftijd gediagnosticeerd werd met een oogziekte. Ze zou nog maar tien jaar kunnen zien. Vervolgens besloot Kear de voorbereidingen van haar dokter te negeren en volop van haar resterende, niet-blinde dagen te genieten.

Zo ging ze naar circusschool, reisde de hele wereld rond en ontmoette vele geliefden. Op een gegeven moment moest ze echter de bittere waarheid onder ogen zien terwijl haar visie waziger werd: ze kon de strijd met blindheid niet winnen. Het laatste wat voor haar resteerde was in het reine komen met haar verlies.

Het scenario, waarvan nog niets weggegeven is, komt uit de geest van Abby McDonalds. Now I See You is een product van Entertainment One en Tooley Entertainment. Voor Roberts en de laatstgenoemde wordt dit hun tweede samenwerking. In 2013 maakten ze namelijk We're the Millers.

NieuwsFilm