Spannende klopjacht op mythisch varken in eerste trailer 'Okja'

Spannende klopjacht op mythisch varken in eerste trailer 'Okja'

Het antwoord op wereldhonger en de bio-industrie? Tilda Swinton zegt van wel.

Na de teaser is er nu de eerste volledige trailer van Bong Joon-ho's Okja, een dag voor de wereldpremière in Cannes. Na deze première gaat de film niet in de bios verschijnen, maar zal vanaf 28 juni exlusief op Netflix te zien zijn.



Okja is een enorm varkensachtig wezen, en tien jaar lang in de zorg en vriendschap van het jonge meisje Mija, ergens in de bergen van Zuid-Korea. Maar dan wordt Okja ontdekt door multinational Mirando, onder leiding van Tilda Swinton, die in Okja's DNA de oplossing zien voor de bio-industrie. Zij openen de klopjacht op het beest, tegengewerkt door Mija en een dierenrechtenorganisatie.

Bong Joon-ho brak internationaal door met The Host, ook al een film met een groot beest, en maakte een paar jaar terug zijn eerste Engelstalige film: Snowpiercer, ook met Tilda Swinton als excentrieke leider van een nare organisatie. Okja belooft net als zijn eerdere successen weer een unieke, spannende mix van genre's te worden.

Waarvan het toch jammer is dat niemand die in de bios gaat kunnen zien, op de filmindustrie en pers in Cannes na. Hoewel het gezien hoe de Weinsteins de release van Snowpiercer vernaggelden door de film te verknippen en vervolgens slecht te marketen, begrijpelijk is dat Bong Joon-ho voor een ander model koos om zijn film internationaal gezien te krijgen.

NieuwsFilm

meest populair