'Dracula Untold'-regisseur Gary Shore maakt vampierfilm 'Red River'

'Dracula Untold'-regisseur Gary Shore maakt vampierfilm 'Red River'

In de thriller is de slechterik niet de bloeddrinker, maar de mens.

Deadline heeft onthuld dat regisseur Gary Shore nog niet klaar is met vampiers. Drie jaar geleden maakte hij voor Universal Pictures Dracula Untold met Luke Evans in de hoofdrol. Hoewel het een redelijk succes aan de box office was, kwam de film matig aan bij het publiek. Shore gaat nu een tweede poging wagen met Red River, een thriller met in de hoofdrol wederom een bloedzuiger.

Het verhaal speelt zich af in een afgezonderd dorpje in Ierland. Een zwerver, die bloeddorstig is, raakt bevriend met een immigrantengezin. Welkom zijn ze daardoor niet - de vader van het gezin wordt zelfs vermoord. De zwerver is vervolgens vastbesloten de dorpelingen het één en het ander te leren over buitenstaanders: dat mensen zelf diep van binnen grotere monsters zijn dan de wezens die ze vrezen.

Na zijn regiedebuut Dracula Untold maakte Shore een segment voor horror-anthologie Holidays. Het scenario van Red River komt uit de pen van Ronan Blaney. Shore gaf weg dat het schrijfwerk hem deed denken aan andere titels zoals Shane, Let The Right One In en High Planes Drifter. De productie is in handen van XYZ Films, Generator Entertainment en Northern Ireland Screen. Later in het jaar zullen de opnames beginnen in Noord-Ierland.



NieuwsFilm

meest populair