George A. Romero wil door hem geschreven 'Road of the Dead' produceren

George A. Romero wil door hem geschreven 'Road of the Dead' produceren

Een mengeling van 'Mad Max 2: The Road Warrior' en 'Ben-Hur?'

Hoewel er acht jaren verstreken zijn sinds George A. Romero's laatste regieklus Survival of the Dead, heeft de Amerikaans-Canadese filmmaker de levende doden nog niet helemaal verlaten. Via het Filmfestival van Cannes is uitgekomen dat de 77-jarige man samen met Matt Birman een script heeft geschreven dat vooralsnog de volgende titel draagt: George A. Romero Presents: Road of the Dead. De heren gaan in juli het Fantasia International Film Festival bezoeken, op zoek naar geldschieters.

Romero heeft aangegeven dat hij de horrorfilm - als die er komt - niet zal regisseren. Die taak laat hij aan Birman over. Hij is een stuntman en coördinator die aan Romero's laatste drie films werkte: Land of the Dead, Diary of the Dead en het al eerder genoemde Survival of the Dead. Alle drie de titels werden bij de release minder goed ontvangen dan Romero's eerste trilogie, welke uit Night of the Living Dead, Dawn of the Dead en Day of the Dead bestaat.

Birman stoeit al een tijdje met zijn nieuwste creatie, zo'n tien jaar om precies te zijn. Hij zou met het idee van Road of the Dead gekomen zijn tijdens het werken aan de eerder vermeldde zombiefilms. De toekomstige regisseur vergelijkt zijn film met andere titels als Rollerball en Mad Max 2: The Road Warrior. Zijn grootste inspiratie komt uit Ben-Hur.

Geheel gek is dat niet, want het verhaal speelt zich af op een eiland waar gevangene zombies in auto's racen. Dat doen ze in een modern amfitheater, voor het vermaak van welgestelde mensen. Dat zal vast niet eindigen in een zombie uitbraak. Mocht Road of the Dead het groene licht krijgen, dan zal Romero via zijn New Romero Productions produceren. Of dat zal gebeuren is nog maar de vraag, een half jaartje geleden vertelde hij aan IndieWire dat hij voor een nieuw idee geen financiering kon vinden.



NieuwsFilm

meest populair