James Cameron aangeklaagd voor de 'Titanic'

James Cameron aangeklaagd voor de 'Titanic'

Een man claimt voor honderden miljoenen aan auteursrechten.

James Cameron heeft aardig wat bekende films gemaakt zoals o.a. The Terminator, Aliens en Avatar, maar misschien is de bekendste wel Titanic, de wereldberoemde film over het gigantische schip dat zo'n honderd jaar geleden zonk na een aanvaring met een ijsberg. Cameron heeft al eens eerder later weten dat sommige personages gebaseerd zijn op mensen die echt hebben bestaan, maar dat Rose (gespeeld door Kate Winslet) en Jack (Leonardo DiCaprio) verzonnen zijn voor de film. Nu blijkt iemand het daar niet mee eens te zijn en klaagt de Oscarwinnende regisseur voor honderden miljoenen aan.

Stephen Cummings, wonend in Florida, die vroeger werkte in de schip industrie, zegt dat hij Cameron heeft geïnspireerd voor het personage van Leonardo DiCaprio's Jack. Hij beweert dat Cameron een van zijn verhalen klakkeloos heeft gekopieerd en dat het dus niet waar is dat Rose en Jack fictief zijn. Twee familieleden van Cummings waren namelijk aan boord van het schip, maar alleen de vrouw daarvan overleefde het.

Cummings beweert dat Cameron achter het verhaal van zijn voorvaders is gekomen, maar daar niet de auteursrechten voor had. Cummings klaagt de 62-jarige regisseur derhalve aan voor 300 miljoen dollar.

NieuwsFilm

meest populair