Eerste recensies 'Pirates of the Caribbean 5' erg gemengd

Eerste recensies 'Pirates of the Caribbean 5' erg gemengd

Deze week in première.

Aankomende donderdag gaat Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales a.k.a. Salazar's Revenge eindelijk in première in de Nederlandse bioscoopzalen. De film is jaren in ontwikkeling geweest, met Kon Tiki-regisseurs Joachim Rønning en Espen Sandberg aan het roer. Ondertussen verschijnen de eerste recensies online.

Hieronder een greep uit de recensies, met een aantal snelle quotes. We hebben spoilers ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op 32 procent na 22 recensies, met een 4.9/10 als gemiddelde beoordeling.

USA Today - Positief

"De belangrijkste les van de nieuwe Pirates of the Caribbean? De spookhaaien moesten al lang geleden zijn toegevoegd."

Entertainment Weekly - Positief

"Na vijf films geeft Pirates nog steeds het gevoel van de Magic Kingdom-attractie waarop het gebaseerd is: afwisselend opgetogen, uitgeput en serieus betreurd om die laatste bocht."

Metro - Negatief

"Nou, gelukkig duurt ie niet zo lang."

Variety - Negatief

"De franchise heeft met ieder deel iets van zijn glans verloren, maar nog nooit heeft een Pirates-film zo niet noodzakelijk gevoeld, dit is deprimerend pro forma."

The Hollywood Reporter - Negatief

"Depp heeft weer helemaal de focus in deze vijfde Pirates-film, en klagen dat het personage niet meer vernieuwend is... je wist wat je kreeg toen je aan boord kwam."

Daily Telegraph (UK) - Positief

"Een vaak leuke gedeeltelijke reset, maar deze serie moet niet op zijn plek blijven liggen, maar moet een nieuwe horizon ontdekken."

Newark Star-Ledger - Negatief

"Zoek snel een noodsignaal, maten. Dit schip zinkt snel - en er is geen veilige haven in zicht."

CBR - Negatief

"Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales suggereert dat voor deze franchise de tijd is gekomen om zijn tricorne hoed op te hangen."

Mr Sunday Movies - Negatief

"Het is dezelfde, dezelfde als de anderen."


Sinds de sterk ontvangen eerste film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) worden de Pirates-films gemiddeld gezien zwak ontvangen. Het publiek lijkt over het algemeen meer tevreden. Het vierde deel On Stranger Tides uit 2011 kwam uit op 32% op Rotten Tomatoes, maar noteerde wereldwijd ruim $1 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

NieuwsFilm

meest populair