Algemeen

Eerste recensies 'Pirates of the Caribbean 5' erg gemengd

Deze week in première.

door Bram de Groot om 08:57 in Algemeen
Aankomende donderdag gaat Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales a.k.a. Salazar's Revenge eindelijk in première in de Nederlandse bioscoopzalen. De film is jaren in ontwikkeling geweest, met Kon Tiki-regisseurs Joachim Rønning en Espen Sandberg aan het roer. Ondertussen verschijnen de eerste recensies online.

Hieronder een greep uit de recensies, met een aantal snelle quotes. We hebben spoilers ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op 32 procent na 22 recensies, met een 4.9/10 als gemiddelde beoordeling.

USA Today - Positief

"De belangrijkste les van de nieuwe Pirates of the Caribbean? De spookhaaien moesten al lang geleden zijn toegevoegd."

Entertainment Weekly - Positief

"Na vijf films geeft Pirates nog steeds het gevoel van de Magic Kingdom-attractie waarop het gebaseerd is: afwisselend opgetogen, uitgeput en serieus betreurd om die laatste bocht."

Metro - Negatief

"Nou, gelukkig duurt ie niet zo lang."

Variety - Negatief

"De franchise heeft met ieder deel iets van zijn glans verloren, maar nog nooit heeft een Pirates-film zo niet noodzakelijk gevoeld, dit is deprimerend pro forma."

The Hollywood Reporter - Negatief

"Depp heeft weer helemaal de focus in deze vijfde Pirates-film, en klagen dat het personage niet meer vernieuwend is... je wist wat je kreeg toen je aan boord kwam."

Daily Telegraph (UK) - Positief

"Een vaak leuke gedeeltelijke reset, maar deze serie moet niet op zijn plek blijven liggen, maar moet een nieuwe horizon ontdekken."

Newark Star-Ledger - Negatief

"Zoek snel een noodsignaal, maten. Dit schip zinkt snel - en er is geen veilige haven in zicht."

CBR - Negatief

"Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales suggereert dat voor deze franchise de tijd is gekomen om zijn tricorne hoed op te hangen."

Mr Sunday Movies - Negatief

"Het is dezelfde, dezelfde als de anderen."


Sinds de sterk ontvangen eerste film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) worden de Pirates-films gemiddeld gezien zwak ontvangen. Het publiek lijkt over het algemeen meer tevreden. Het vierde deel On Stranger Tides uit 2011 kwam uit op 32% op Rotten Tomatoes, maar noteerde wereldwijd ruim $1 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nooffencetaken

Avatar

Eerlijk gezegd kan deze film mij gestolen worden

Decepticon

Avatar

Ik heb het na de eerste film al opgegeven, ik vind het helemaal niks.

horizon

Avatar

Ga toch kijken. De herkijk dit jaar van de Pirates reeks beviel toch wel positief. Zelfs At World's End en On Stranger Tides stegen in waardering.
Wel met notititie dat Rush echt noodzakelijk is voor deze franchise.

Steve-O

Avatar

Ik vind de eerste drie films nog steeds top, al weet ik dat de tweede en derde niet de eerste kunnen evenaren. De vierde kan me gestolen worden. Dit ziet er naar uit dat ze terug in vorm zijn. Reviews kunnen me sowieso weinig schelen, dus ik ga dit binnenkort zelf zien Smiley face

Prince John

Avatar

Sinds deel 1 gaat de kwaliteit naar beneden. Deel 2 en 3 waren nog vermakelijk, deel 4 was niks, nu weer een deel 5... Tja, veel centjes zal het zeker wel weer opbrengen, maar kijk er zelf ook niet echt naar uit en de eerste recensies beloven dan ook niet veel goeds...

Frietgezicht

Avatar

Ik ejaculeer liever in een broodje kebab dan dat ik deze film in de bios moet kijken

NoahMeeuws

Avatar

Ik ben altijd zeer kritisch wat betreft films. Maar wat betreft Pirates vind ik de eerste 3 delen geweldig, en de 4e vind ik meer dan oké. Maar toch spreekt dit me net iets minder aan, hoop dat ik ervan kan gaan genieten.

Banned

Avatar

Net gezien, vergeet de recensies. Oké Depp heeft Jack al beter gespeeld maar het script geeft hem echt niks te doen. Los daarvan is deze film stukken beter dan het vreselijke On Stranger Tides en de film voegt echt veel toe aan de verhaallijnen van andere personages. Ben je fan? Dan zal je deze film zeker kunnen waarderen voor wat hij is.


Verwacht niks origineels maar de film voelt echt aan als een pirates of the caribbean film en ziet er weer even geweldig uit als de eerste 3 delen. En blijf zitten voor de post credits scene want die is geweldig. Disney je zit nu toch al aan deel 5, laat dat zesde deel (dat overduidelijk in de planning staat) maar onze richting uitvaren. Als iedereen storm loopt voor de ene superhelden fill na de andere of Furious zoveel mag ik dan aub nog 1 pirates film?

Ohja de film bewijst nog maar eens dat Salazar's Revenge een slechte titel is! Hij komt zelf awkward in beeld net na wanneer Salazar "Dead Men Tell No Tales" zei.

Master Of Films

Avatar

NoahMeeuws "Ik ben altijd zeer kritisch wat betreft films. Maar wat betreft Pirates vind ik de eerste 3 delen geweldig, en de 4e vind ik meer dan oké."
Sorry hoor, maar dan ben jij niet zeer kritisch.

Ed Crane

Avatar

Heb ooit die eerste film opgezet, na drie kwartier weer stop gezet. Vaak op tv die films voorbij zien komen, deel twee een uur gekeken, werd toen ergens een kwartier voor het einde weer wakker (wel heerlijk geslapen), trailers gezien...

Nee, dit heeft me nooit kunnen boeien...

En ik had als kind nog wel veel piratenlego.

noah81

Avatar

Geweldige films!
Sommige mensen moeten niet te serieus naar films kijken maar gewoon genieten van het piratenfestijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair