Minder reizen in nieuwe 'Mission: Impossible'-film

Christopher McQuarrie wil de film een fris en nieuw gevoel geven.

Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise, keert er een regisseur terug voor een nieuwe Mission: Impossible-film. Regisseur Christopher McQuarrie maakte al Rogue Nation en nu ook het zesde deel. Tijdens een interview met Collider liet hij doorschemeren graag te willen dat de nieuwe film toch voelt alsof hij gemaakt is door een nieuwe regisseur.

"Ik had een gesprek met [cinamatograaf] Rob Hardy en vertelde hem dat ik een heel andere Mission: Impossible wilde maken," begon McQuarrie. "De franchise vertrouwt elke keer op een andere regisseur. Dat is waar het om bekend is geworden. En dat wilde ik vasthouden, ondanks dat ik terugkeer. En daarom ga ik bepaalde dingen veranderen."

De belangrijkste verandering is de manier waarop de film rond de wereld gaat. De vorige films reisden de hele wereld rond, maar dat gaat nu anders zijn. "In tegenstelling tot de vorige film, wil ik meer tijd doorbrengen op één locatie. Ik keek terug naar de eerste film en kwam er toen achter dat die begon in Praag en daar de eerste helft doorbracht. Dus dat ga ik ook doen. In Rogue Nation waren we geloof ik in de eerste tien minuten van de film al in zes landen."

Maar ook op visueel vlak wordt de film anders. Zo neemt McQuarrie zijn films normaliter op met een 75mm lens, maar dat gaat nu anders zijn. Hij neemt de hele zesde Mission: Impossible-film op met 35 en 50mm lenzen. In deze nieuwste M:I-film speelt Tom Cruise uiteraard weer de hoofdrol van Ethan Hunt. Maar ook zijn Rebecca Ferguson (Ilsa Faust), Simon Pegg (Benji Dunn), Alec Baldwin (Alan Hunley), Henry Cavill, Vanessa Kirby en Sian Brooke te zien. Vanaf 2 augustus 2018 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair