Arthouse

Drug War krijgt een Engelstalige remake

De Chinese actiethriller van meesterfilmer Johnnie To die hier onterecht geen distributie kreeg.

door Kaj van Zoelen om 13:12 in Arthouse
Studiocanal (de grootste filmmaatschappij van Europa) en de Amerikaanse bedrijven The Picture Company en Ombra Films kondigen aan dat ze een Engelstalige remake van Johnnie To's Drug War aan het ontwikkelen zijn.

Er is nog geen regisseur aan verbonden, maar Andrew Rona en Alex Heineman zullen de film produceren, met Juan Sola en Jaume Collet-Serra (regisseur van onder andere Orphan en The Shallows) zijn verbonden aan het project als uitvoerend producenten.

Het script wordt geschreven door Ryan Engle, die meeschreef aan het script van Jaume Collet-Serra's Non-Stop met Liam Neeson. Hij schreef ook het script voor Rampage, een film die nu in productie met The Rock in de hoofdrol.

In Drug War van Johnnie To wordt een naïeve drugdealer, gespeeld door Hongkong superster Louis Koo opgepakt door de politie. Hij wordt een informant voor de politie om uit de gevangenis te blijven. Hij moet samenwerken met undercover politiekapitein Sun Honglei om zijn oude baas op te pakken. Wat volgt is een enerverend rollenspel tussen politie en gangsters, culminderend in een spannende ontknoping. Via de naïviteit van de Hongkong drugdealer en de meedogenloosheid van de Chinese politie levert To commentaar op de verhouding tussen de voormalige Engelse kolonie en het vasteland.

Drug War ging in 2012 op het filmfestival in Rome in wereldpremière en draaide het jaar daarna in Nederland op het IFFR. Bij de Chinese Film Media Awards van 2014 won Drug War Beste Film.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair