Nicole Kidman over de stand van zaken in Hollywood

Nicole Kidman over de stand van zaken in Hollywood

De actrice zei dat het tijd is voor de nodige veranderingen.

Het Cannes festival is alweer een tijdje in volle gang en komt 28 mei tot een einde. Tijdens dit grootse evenement zijn veel bekendheden te zien, onder wie dit jaar ook Nicole Kidman. Heel erg vreemd is dat niet, aangezien maar liefst vier films met daarin de bijna 50-jarige actrice in Cannes draaien! Kidman werd dus wel de nodige keren geïnterviewd en gebruikte die gelegenheden om even haar mening te uiten met betrekking tot de stand van zaken in Hollywood.

''Ik vind het nog steeds erg jammer dat er maar zo weinig vrouwelijke regisseurs zijn. Dus om nu ook een steentje bij te dragen beloof ik zo vaak mogelijk te gaan spelen in een film van een vrouw. Op die manier kunnen we de statistieken beetje bij beetje veranderen, want die zijn rampzalig. Zo'n 4 procent van de films uit 2016 zijn gemaakt door vrouwen en van de 4000 series zijn er ook maar 183 het werk van vrouwen. Vrouwen zijn helaas nog steeds zwaar ondervertegenwoordigd in de filmindustrie en ik vind dat dat nu wel eens mag veranderen''.

Mocht je een fan zijn van het werk van de Australische actrice, dan is er het nodige om naar uit te kijken: Lanthimos' thriller The Killing of a Sacred Deer, Coppala's western The Beguild en het tweede seizoen van Top of the Lake, die allemaal dit jaar nog te zien zullen zijn en waarin een min of meer belangrijke rol is weggelegd voor Kidman.



NieuwsFilm

meest populair